Топлофикация София“ ЕАД ще участва самостоятелно на Българската независима енергийна

...
Топлофикация София“ ЕАД ще участва самостоятелно на Българската независима енергийна
Коментари Харесай

Топлофикация София обяви, че излиза на енергийната борса от догодина

" Топлофикация София “ ЕАД ще взе участие независимо на Българската самостоятелна енергийна борса (БНЕБ) през 2020 година, оповестиха от сдружението.
Според оповестеното, подготовката за независимо излизане на свободния пазар към този момент е осъществена. Утвърдени са правила за процедура за избор на координатор на общоприета балансираща група и вътрешни правила за присъединяване на Българската самостоятелна енергийна борса. Двата документа ще бъдат налични на уеб страницата на столичната Топлофикация – www.toplo.bg, в рубриката " Законодателна рамка ".
В качеството си на производител на електрическа сила от високоефективно комбинирано произвеждане сдружението би трябвало да избере компания - координатор на общоприета балансираща група. Фирмите-координатори на балансиращи групи са посочени в обществения указател на Комисията за енергийно и водно контролиране, те ще бъдат поканени да показват предложения, като по този метод ще бъде обезпечена опция за изцяло транспарантен и оптимално преференциален за сдружението избор.
С оглед оптимално ефикасната позиция на сдружението по повод реализирането на създаваната лична електрическа сила, са заложени следните условия: избор на пазарен сегмент за продажба през БНЕБ на електрическа сила, разбор на финансовият риск, произхождащ от продажба на създадената електрическа сила и риска от липса на покупател и неспособност за реализация на количествата и най-важното - опция за предплатено заплащане по двустранни контракти за продажбата на сила, се споделя в известието на сдружението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР