В мобилния пункт могат да се предадат опасни отпадъци като

...
В мобилния пункт могат да се предадат опасни отпадъци като
Коментари Харесай

Мобилен пункт събира опасни отпадъци в район Витоша

В мобилния пункт могат да се предадат рискови боклуци като лакове, бои, разтворители и разредители за бои, мастила, терпентин, лепила; домашен препарати и химикали - перилни и почистващи препарати, съдържащи рискови субстанции, белина, дезинфектанти, препарати за растителна отбрана и битка с вредителите, киселини, основи, реактиви и други, показаха от Столичния инспекторат.

Също по този начин ще бъдат признати и фармацевтични артикули - медикаменти с изминал период на годност; флуоресцентни тръби и термометри, осведомиха от Инспектората.

Кампанията за събиране на рискови боклуци на Столичния инспекторат от семействата продължава през цялата година.

През юни е планувана тридневна акция за събиране на рискови боклуци в регионите " Сердика " и " Средец " на ул. " Париж " 5 на паркинга пред Столичен инспекторат, на ул. " Пиротска " (до парк " Света Троица) за регионите " Възраждане " и " Илинден " и в жк. " Хиподрума ", бул. " Цар Борис III " № 41 за регион " Красно село ". Повече детайлности и цялостният график за всички региони е наличен на уеб страницата на Столичния инспекторат.

Гражданите могат да създадат поръчка и за предаване на рискови боклуци от домовете, осведомят от инспектората.

Обаждания се одобряват на телефон 0700 11 750 и единствено в работни дни от 09:00 до 18:00 ч.

Включването на боклуци с рискови свойства в общия поток битови боклуци въздейства негативно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава естествената употреба на депата.

Необходимо е да се научим да одобряваме отпадъците като запас и да се грижим те да попадат в верния поток, с цел да ги върнем като суровина в кръговата стопанска система. Призовавам всички да събират разделно, а ние поемаме ангажимент да осигурим контрола, осъществяването и подобрението на тази активност, написа във Facebook кметът на София Васил Терзиев във връзка 22 април - Световния ден на земята.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР