Точно седем дни изминаха от както Турция и Сирия бяха

...
Точно седем дни изминаха от както Турция и Сирия бяха
Коментари Харесай

Равносметки: Измина една седмица от земетресението в Турция

Точно седем дни изминаха от както Турция и Сирия бяха ударени от две мощни трусове с магнитуд 7,8 и 7,5 по скалата на Рихтер. Жертвите в южната ни съседка са над 29 хиляди, а тези в Сирия – 3,500. Опитите да се намерят оживели не престават, въпреки и възможностите към този момент да са близки до нулата. Чувствата измежду оживелите са комбинация сред горест, обезсърчение и яд.

 
Достатъчно! Майка ми умря тук във вторник, стана пред очите ни, не желаеме това, не желаеме и благотворителни организации. Не желая задгранични организации, запитвам ги – те ми дават отговор, че са доброволци и не били квалифицирани. Такава е обстановката от понеделник, на какво наподобява това. Антакия към този момент е свършена!
Зафер Бончук
Спим в калта дружно с 3-4 други фамилии. Няма задоволително палатки, по тази причина стоим дружно. Това е нашата палатка.
Зехра

Антакия в действителност е в руини. Собственици на магазини към този момент опразниха всичко което е останало, тъй като се готвят за нападения на мародери. Местни хора и доброволци към този момент оповестиха за обири в изоставени домове. Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи, че управляващите ще отговорят с цялата неотстъпчивост на закона на мародерствата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР