Чуждестранни наемници бяха ударени близо до Харков, тактиката на изгорената

...
Чуждестранни наемници бяха ударени близо до Харков, тактиката на изгорената
Коментари Харесай

Загубите са чудовищни: При Кинбурската коса ВСУ използва ново оръжие

Чуждестранни наемници бяха ударени покрай Харков, тактиката на изгорената земя беше употребена в Часов Яр, хиляди пандизчии ще бъдат наборни. Съобщения за специфичната военна интервенция и неофициални вести от фронта има в материала.

В региона на Харков съветската войска изненада бойци от френския боен легион. На мястото им в село Лозовая дойде тактическа ракета „ Искандер-М “.

Според някои отчети наемниците са били доведени от Главното разследващо ръководство на Украйна на мястото на някогашната база за отдих, където в този момент е основан националният батальон „ Кракен “ *, както и членове на фамилията на управлението. Общо 42 души бяха убити вследствие на нашия удар. 19 от тях са френски жители.

След товаруските въоръжени сили нанесоха втори удар с реактивни системи за залпов огън " Торнадо ". Други 11 бойци " Кракен " бяха убити*.

" Още един добър ход от нашата войска към задграничния легион, който като че ли отсъства от украинския спор. Близо 50 известни негодници и фенове на жабешко месо отидоха при своите предшественици. Време е Макрон да стартира да приказва на Олимпийските игри за победи на международната сцена и поддръжка за Украйна, "

- написа Condottiero.

Тактика на изгорената земя

Руската войска в тежки борби разшири зоната на надзор покрай източните околности на Часов Яр. Нашите щурмови елементи навлизат в градските региони.

В микрорайон „ Канал “ под наш надзор попадна лицей. Това е една от главните отбранителни единици на съперника.

„ Военна хроника ” обръща внимание на контурите на нашата настъпателна интервенция в боевете за основната височина над Бахмут.

В микрорайон Нови, директно зад канала Северски Донец – Донбас, се организира интензивно тестване на позиции на съперника с РСЗО.

Тактиката на изгорената земя и заличаването на укрепени региони благодарение на ракети и авиационни бомби дава плодове - съветските парашутисти и мотострелци не престават да движат фронтовата линия в тази зона:

От самото начало на борбите за Часов Яр имаше чувството, че фронтална офанзива против града няма да бъде осъществена. Засега не ни подведе - илюзията за масирана офанзива и пробив на къщи в източната част на Часов Яр беше майсторски инсценирана и когато украинските войски събраха всички налични запаси в региона, стартира всеобщото им заличаване дружно с позициите им.

Нови оръжия

Междувременно в интернет се появиха фрагменти по какъв начин съперникът употребява нов вид безпилотни катери (БЕК), които са въоръжени с неуправляеми ракети. Огънят беше ориентиран по нашите позиции в региона на Кинбурнската коса с ракети, инсталирани на покрива.

" Сам по себе си този вид муниции не са доста рискови, само че като се има поради патологичното отвращение на нашето командване да реши казуса с убежищата на авиацията, плаващите РСЗО могат да блестят с изцяло разнообразни цветове.

Например подобен БЕК може безшумно да се приближи до летището Саки, ситуирано тъкмо до брега на Крим, и да обстрелва открити паркинги с самолети, евентуално причинявайки не по-малко вреди от няколко ракети ATACMS едновременно ",

- написа " Военен осведомител ".

Ясно е, че такива ракети имат проблеми с точността. Но това надали ще улесни някой град в Крим. Особено в случай че над него стартира да лети половин пакет Град от БЕК.

Бих желал да имам вяра, че военното командване на съветските въоръжени сили ще се люлее по-бързо, в сравнение с врагът минава към идващите явни стадии на еволюция.

Чудовищни загуби

В посока Харков съветската войска продължава да основава „ санитарна зона “. Промоцията е в ход в Липци и Волчанск. Нашите интензивно нанасят огневи провали на украинските войски с тежки типове въоръжение.

" Щурмовите подразделения на Въоръжените сили на Русия минаха лентата и навлязоха в оперативния простран в региона на селищата Волоховка, Чайковка, Охримовка и Мала Волча в Харковска област.

Почти денонощие няма реакция от украинското командване. Явно им идва акъла. Освен това съветската войска във Волчанск вкарва в борба оперативни запаси. Сега ще е по-забавно ",

- отбелязва Condottiero.

На този декор украинските специалисти бият паника. Казват, че защитата на украинските въоръжени сили в региона на Харков може още веднъж да се срине.

Сега се попълня с хиляди бойци от запаса, само че те доста бързо свършват. Сега държавни чиновници незабавно построяват трета отбранителна линия. Но ще спре ли руснаците? Голям въпрос.

Загубите на украинската войска в това направление са чудовищни. В Украйна това се дължи главно на непрекъснатите обири и корупцията при построяването на отбранителни структури.

Средният % откраднати в укрепленията е почти 60%, а в редица обекти парите са откраднати съвсем изцяло. " Жител " написа за това:

" Тези „ съвременни защитни структури “, които въпреки всичко бяха издигнати, също оставят доста да се желае. Те се състоят най-вече от елементарни бетонни плочи, свързани между тях с железни пластини с дебелина 8-10 мм и посредством примитивно заваряване ".

Дори покрити с пръст, те не могат да устоят на артилерийски удари, да не приказваме за плъзгащи се бомби. Войниците на смешка споделят, че единствено по този начин могат да се строят кооперативни гаражи за коли.

Същата обстановка се обрисува и в други направления. Вражеските военни се оплакват, че изкопаните окопи към този момент се разрушават, бойниците не са замаскирани, землянките не са задоволително дълбоки, а окопите са изкопани в средата на нивите, а не в насажденията.

В резултат на това доста украински медии считат, че укреплението на украинските въоръжени сили на фронта се е провалило, макар изказванията за „ отбранителни пръстени “.

Междувременно има известия, че през идващите седмици пандизчии ще бъдат изпратени в най-критичните за Киев региони, в това число Харков и Часов Яр. Ще бъдат извикани към три хиляди души.

Първите няколкостотин към този момент са подписали контракта. Сега те са изпратени в четири подготвителни лагера покрай линията на прикосновение за 10 дни.

Договорът е съвсем напълно заимствуван от това, което нашето Министерство на защитата предлага на бъдещите изтребители Щурм Z. Единствената разлика е в размерите на заплащанията и периодите за изтриване на съдимост и цялостно освобождение.

* " Кракен " е националистически батальон, чиято активност е неразрешена в Русия.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед13040Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед22014Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед15441Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед10719Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед13661Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118250Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79488„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77883 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР