Повтаряме, че се борим със Запада за нашия суверенитет, за

...
Повтаряме, че се борим със Запада за нашия суверенитет, за
Коментари Харесай

Буре сладко вместо родина: Какво искат западняците от Иран и Русия

Повтаряме, че се борим със Запада за нашия суверенитет, за обичайни полезности и за многополюсен свят. Но разбираме ли защо тъкмо се борим? Вашият преклонен прислужник си разреши да спекулира малко по тази тематика. Както сподели един не популярен, само че известен съветски публицист, „ скърбя за мислите ми “.

Време е да назовем имена

Иран в този момент е в печал. В Иран погребението на президента Ибрахим Раиси и неговия екип, които починаха като мъченици при осъществяване на служебния си дълг при злополука с хеликоптер в провинция Източен Азербайджан.

Паметта на Раиси се уважава в доста страни по света, а ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин ще вземе присъединяване в траурните церемонии от името на Владимир Путин (като се има поради йерархията в държавното управление на Иран, неговия статут е почти еднакъв на починалия президент)

Иран към момента не е отправил публични обвинявания против тези, които са се облагодетелствали от гибелта на Раиси. Това не е нужно да се прави, защото е явно освен в Близкия изток, само че и в целия свят: Съединените щати и техният главен инструмент в района, Израел, водят необявена война против Ислямската република.

Броят на терористичните офанзиви, осъществени против персите, от дълго време е изгубен. В половината от случаите американците и израелците даже не се пробваха да скрият присъединяване си, а в другата половина оправданията бяха с бели конци.

Войната не е единствено против Иран. Официалната идеология на демократите гласи, че против тях има „ ос на злото “, сплотяваща Русия, Иран, Китай, Северна Корея, палестинските освободителни организации, Сирия, Венецуела, Куба... Въобще половината свят.

Целите на войната от страна на Запада не са скрити: да се нанесе стратегическо проваляне на главните страни от измислената „ ос “, да се подсигурява запазването на международното владичество на Съединени американски щати като страна, глобализма като идеология и глобалистите като наднационално обединяване на финансов капитал.

Нашите цели във войната също са ясни и ясно обрисувани в речите на Владимир Путин: ние водим национално-освободителна борба, пазиме своя суверенитет и се стремим вместо еднополюсен с непознато владичество да създадем многополюсен свят, в който всички цивилизационни страни ще стават равнопоставени центрове на власт и имат опцията да запазят и обогатят своите обичаи.

Всичко е ясно? Изглежда да, само че какъв брой постоянно се питаме какво тъкмо сътворяваме и пазиме, когато приказваме за суверенитет, многополярност и обичайни полезности? За какво, като цяло, се бият нашите бойци на фронта? Защо ирански доброволци умират в Сирия и за какво Ибрахим Раиси даде живота си?

Опит от изменничество и прераждане

Съветският съюз падна като пазач, повален от вредител, прокраднал се от тъмнината, и умря, без да стигне до оръжието. Съветският съюз се разпадна и умря, тъй като мнозина, евентуално болшинството, въпреки и не всички негови жители избраха яхния от леща пред първородството, пред идеологическите полезности, на които страната трябваше да стои и стои, дъвки, дънки, маратонки и Кока-Кола. Това е единствено половината истина.

Втората половина е, че хората, които предадоха родината си, от генералния секретар-президент до последния кооператор, бяха научени - и те имаха вяра: тези западни неща не са просто неща. Те са знаци на свободата и въобще на „ универсалните полезности ”.

Ценности, които са над любовта и лоялността към Отечеството, съветската просвета и обичаи и като цяло над всичко. Защото универсалното е над локалното. А персоналното („ правата на индивида ”) е над общото.

Отне доста години, даже десетилетия на опустошаване, беднотия, страдалчество на три генерации съветски хора от друг етнически генезис, лиши стоене на ръба на революция, прекарване на необуздания бандитизъм, извънредно национално оскърбление, съвсем цялостното заличаване на самата страна, с цел да разбере болшинството от хората, че сме били излъгани.

Това, което се пробваха да ни заменят - даже не да заменят едни полезности с други, непознати, а да оставят на мястото на полезности, обичаи, просвета, религия - празнина. Че точно тази празнина, неналичието на полезности и обичаи Западът е трансформирал в единствен смисъл на своята цивилизация и в този момент я постанова на всички.

Не незабавно. И отново – не всички дружно, само че въпреки всичко разбрахме, че Западът не постанова други полезности, а чисто зло. Бъчва със сладко, кошница с бисквити и маратонки с три ленти вместо Родината. Перверзия и изгубване вместо семейство. „ Отворено общество “ вместо страна.

Разбрахме, че надали не сме купени на ниска цена, за гердан от мъниста – и тази машинация е единственият смисъл и единствената цел на западната политика.

Само бизнес, без прочувственост

Тази политика може да се назовава с разнообразни имена, само че в последно време Владимир Путин все по-често приказва за неоколониализъм.

Терминът не е по-лош от другите, за какво не. Колониализмът е система за плячкосване на целия свят в интерес на Запада. Седем милиарда в интерес на осмия, а този осми, златен, в интерес на доста дребен брой „ демократични “ ръководещи.

На икономическо равнище този обир наподобява извънредно обикновен и елементарно се показва с елементарен образец. Тук в Русия плащате еквивалента на 100 щатски $ за чифт панталони от известна американска, немска или италианска марка.

Панталоните обаче са създадени в Бангладеш да вземем за пример. Или в Пакистан. Фабриката, която ги е произвела, е получила 1 $ за тях. Работник - няколко цента.

Е, към момента има няколко монети за превозване, само че лъвският дял отива на „ марката “. Той става част от големия Брутният вътрешен продукт на западните страни (БВП на страните от НАТО в номинални долари е, наподобява, 20 пъти по-голям от Брутният вътрешен продукт на Русия).

За да съществува тази система, в която целият свят, въпреки и по разнообразни способи, заплаща на Запада, не са задоволителни единствено икономическите тласъци.

Имаме потребност от идеология. Тази идеология, глобализмът, се състои в това, че тези, които са ограбени, са лъгани, казвайки: вие можете и след време ще живеете като на Запад - също толкоз добре.

Но за това не е задоволително единствено да работим в интерес на Запада. За да извършите това, би трябвало да копирате западния метод на живот. Приемете западните – „ универсални ” полезности.

Което, в случай че се замислите, е, че би трябвало да се обличате, да се държите по избран метод, да участвате в песенни състезания като Евровизия...

И при никакви условия не би трябвало да си спомняте традициите и смисъла на живота на самата цивилизация, какво учи вашата лична просвета, че имате лична страна, език, народ, история. Всичко това е доста нездравословно, в случай че желаете да имате несравнимото право да се считате за „ народна власт “ и да пиете Кока-Кола. И шият панталони за нищо.

Ако се замислите, до момента в който водим национално-освободителната си борба и пазиме правото на суверенитет на други държави-цивилизации, защитавайки многополярността вместо монополярността, ние не желаеме нищо повече от правото на всеки народ и страна да се запази. Вашите полезности и обичаи.

И благосъстоянието също. В един заслужено спретнат свят благосъстоянието не тече в непрестанен поток от изток и юг към запад и север.

Техниките не се трансформират

Смъртта на Раиси провокира прилив на очаквания на Запад за " перестройка " и " цветна гражданска война " в Иран. Надеждата е там да се разпалват персите и турците, хазарите и евреите, на които модерните технологии по никакъв начин не са непознати и на драго сърце си купуват дънки и айфони.

Те ще предадат родината си в името на айфоните и правото на извратен секс. И ще трансфорат Иран от съдружник на Русия в следващата страна от третия свят. Доставчик на запаси без лична воля.

Тези очаквания няма да се осъществен, тъй като Иран е мощна и добре проведена страна, която не се колебае да спре прозападните революционери и не се оставя да бъде заблудена от крясъци за „ правата на индивида “.

А също и тъй като тази страна (теокрация, в която религията стои над светското знание) непрестанно учи младежта си в духа не на западни, а на същински полезности. Тези, за които си коства да бъдат убивани и умиращи.

Иран се опълчва на Запада непрестанно и сполучливо от 1979 година Почти половин век се развива и развива популацията си, с цел да отбрани своята просвета и суверенитет. Твоето бъдеще.

Техниките на тази отбрана са толкоз ефикасни, че колкото и да ни жигосват, че желаеме да превърнем Русия в „ православен Иран “, би трябвало да научим тези техники. И по какъв начин да подготвим младежите да се изправят пред изкушенията на „ перестройката “. И по какъв начин да изстискаме от страната тези, които се нуждаят от изкушенията на Запада повече от личната си страна.

В последна сметка това значи, че в името на суверенитета и традициите човек може да бъде по-беден. Защото първородството е по-важно от яхнията.

И какво: защо са се борили

Неотдавна в Москва на форума за многополярност един китайски професор замислено сподели от трибуната: правилно е, че Русия е изолирана от Запада. Но истината е, че Западът е изолиран от всички останали.

В това е елементарно да се чуят - и мнозина чуват - звуците на химн на успеха. Песен за това, че към този момент сме спечелили. Че ние сме болшинството, че Русия – като авангард на многополюсен световен Юг, стремящ се към обективен международен ред – дружно с Китай и Иран, Западът доста скоро ще я „ смаже “.

И светът към този момент няма да бъде „ световен “, а още веднъж ще стане човешки симетричен и населен за човешката раса. Верен на своите обичаи, които са разнообразни в другите страни.

Но истината е, че успеха е още доста надалеч и няма да се случи от единствено себе си. истината е, че съвсем целият Юг ни симпатизира - само че с редки изключения няма да ни застъпи против Запада. Не, Югът ще ни гледа по какъв начин се бием до гибел на нашите фронтове, с цел да извлечем изгодите от нашата победа или да се подчиним на Запада, в случай че се провалим и умрем.

Не са доста хората, които са подготвени да се бият с нас в едни редици. Сред тях – и тук се връщаме към началото на днешния ни диалог – Иран. Голям, мощен и друг от нас. Със своите обичаи, които не постоянно са ни ясни. Непознати за нас.

И тук би трябвало да кажем още няколко думи за традициите. За отношението към непознатите обичаи. Използвайки елементарен и понятен образец за всички.

В момента в Русия тече акция за възбрана на носенето на никаб, облекло, наложително за дамите, които изповядват някои разновидности на исляма.

Фундаментално значимо и вярно е да се поддържа тази акция в Русия, тъй като тези „ затворени “ дами са същността на проникването на непозната и непозната традиция на нашата територия. До нашата къща. И ние не се нуждаем от обичаи на други хора, в това число фамилни, ние имаме свои лични.

Но там, вкъщи, носителите на обичаи имат цялостно право на тях. И никой - нито Западът с неговите подправени хрумвания за тъждество и " фамилно принуждение ", нито даже ние самите - не би трябвало да изискват от носителите на непозната просвета да изоставят традициите си на тяхната земя.

Това е същността на същинската многополярност и същинското почитание към многообразието на света. Същността на равнопоставеното общуване. Може би даже същността на това, което пазиме.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед12999Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед21876Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед15425Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед10707Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед13614Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118250Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79488„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77883Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява! Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР