Тировете се завърнаха в Искърското дефиле, сигнализират читатели на ФАКТИ. “От

...
Тировете се завърнаха в Искърското дефиле, сигнализират читатели на ФАКТИ.
“От
Коментари Харесай

Сигнал към ФАКТИ: Искърското дефиле отново се напълни с тирове

Тировете се завърнаха в Искърското дефиле, алармират читатели на ФАКТИ .

“От няколко седмици има непрекъснат трафик и колони от по няколко камиона, които заплашват придвижването и сигурността на всички по пътя”, написа четец в писмо до медията ни.

Тeжкoтoвaрният трaфик, кoйтo трaдициoннo прeминaвaше прeз пътя Ботевград – Мездра бeшe пoeт oт рeпубликaнcкия път II-16 прeз Иcкърcкoтo дeфилe и oт прoхoдa „ Пeтрoхaн “, кoгaтo зaпoчнa мoдeрнизирaнeтo нa учacтъкa мeжду Рeбъркoвo и Лютидoл oт пътя Мeздрa – Бoтeвгрaд. Това се случи през юни 2020 година

Oт 2 ноември 2020 година придвижването на МПС-та над 10 тона през „ Петрохан “ беше спряно. От тогава до 12 декември 2020 година тежкотованият трафик, пътуващ от Видин, Монтана и Враца към София и назад, преминаваше през Искърското дефиле.

През Искърското дефиле минава пътят на доста хора, които всекидневно пътуват от Своге, Лакатник, Реброво и близките обитаеми места към работните си места в София. Засиленият тежкотоварен трафик несъмнено тормози множеството водачи в региона.

“Има едно място след единия от мостовете, на което се вижда по какъв начин при прекосяване на по-тежки коли или тирове, самият път напряко се клати и друса, а в профил пада по малко почва безусловно всякога. Има няколко сектора, в които пътят е прекомерно стеснен и тирът желае, не желае – влиза в твоята лента. Без значение какъв брой във вътрешността кара в личната си лента, просто навлиза в твоята”, описа тогава пред медията ни водач, който пътува по пътя всеки ден.

“По целия път на острите завои тировете влизат по някакви магични способи и без проблем могат да те отнесат – и това се вижда, когато пътуваш. Случвало ми се е толкоз покрай мен да мине тир, че да ми изгасне колата, тъй като внезапно трябваше да набия спирачки, с цел да не се сблъскаме. Просто там нямаше място да се разминем. На пасажерите им е ясно, че не тираджиите са решили да пътуват отсам, а по този начин им е наредено”, сподели още той.

Читатели на ФАКТИ алармират, че по пътя още веднъж се следи мощно наличие на тежкотоварни коли. Притеснява ги фактът, че това натоварва в допълнение към този момент немалкия трафик, а пътят е все по този начин стеснен, а тук-там разминаването е мъчно.

В сигнала си към медията ни нашите читатели приканват да бъдат взети всички ограничения за обезпечаване пътната сигурност както по тази права, по този начин и по всички български пътища.

“Хиляди километри автомагистрали с ТОЛ пунктове, с цел да може най-после още веднъж стотици тирове дневно да минават необезпокоявани по тесния път в Искърското дефиле. Път, който беше полуоправен откакто над милион тирове минаха оттова.

Явно след края на зимата това продължава. От няколко седмици има непрекъснат трафик и колони от по няколко камиона, които заплашват придвижването и сигурността на всички по пътя. Наскоро още веднъж имаше преобърнат камион на един от завоите”, споделя читателят ни в писмото си, имайки поради случай от 30 март 2022 година, когато аварирал тежкотоварен автомобил наложи краткотрайно ограничаване на придвижването в сектора на пътя сред Луково и Владо Тричков.

“Най-лошото ли би трябвало да се случи, с цел да се вземат ограничения и тировете да се движат по пътя, за който ние плащаме”, пита той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР