Терористичната клетка, отговорна за атентатите в Барселона и Камбрилс е

...
Терористичната клетка, отговорна за атентатите в Барселона и Камбрилс е
Коментари Харесай

Атентаторите от Барселона подготвяли невиждан взрив

Терористичната клетка, виновна за атентатите в Барселона и Камбрилс е подготвяла невъобразим гърмеж. Възможно е да са планувани и повече от един атентата, само че сигурно и те са щели да бъдат с извънредно мощни детонации. Това стана ясно през днешния ден, откакто каталунската полиция разгласи, че е намерила 120 газови бутилки в къща в град Алканар. Там в петък избухна самоделна бомба и умъртви терористите, които я сглобяваха. Въпросните газови бутилки е трябвало да бъдат употребявани при подготвяните един или повече терористични акта.

" Започва да ни излиза наяве, че това е мястото, където са се приготвяли експлозиви за осъществяването на един или няколко атентата в Барселона ", сподели началникът на каталунската полиция Хосеп Луис Траперо, представен от "Франс прес”, съобщи бТВ.

През последните дни се стартира версията, че гърмеж във "фабриката за бомби” на джихадистите ги е отказал от по-голям атентат и по тази причина са прибегнали до офанзивата на пешеходна зона с товарен автомобил. При която съумяха да убият 13 души в Барселона. Повечето от обвинените бяха премахнати при опит за втора офанзива или са в ареста.

Сред известните на полицията терористи на независимост остава само Юнес Абуякуб. Майка му употребява медиите, с цел да го призове да се съобщи. "Нека да отиде в полицията, дано се съобщи. По-добре да отиде в пандиза, в сравнение с да почине ", съобщи тя по време на мюсюлмански митинг против тероризма в градчето Рипол, ситуирано северно от Барселона.

Засега няма данни полицията да е заловила и имама на Рипол. Тази заран стана ясно, че той също е обвинен като възможен главен уредник на серията атентати. Оказа се и че от вторник никой не го е виждал.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР