Тенденцията да забелязваме съвпадения в живота се наблюдава по-често при

...
Тенденцията да забелязваме съвпадения в живота се наблюдава по-често при
Коментари Харесай

Съвпаденията са по-чести при хора, които са били близо до смъртта

Тенденцията да виждаме съвпадения в живота се следи по-често при едни хора, в сравнение с при други. Има прочут брой психически и невропсихологически фактори, които способстват за тази наклонност.

Апофения се назовава странното събитие, при което виждаме взаимовръзки сред на пръв взор несвързани неща. Също по този начин, хората, които обработват информация по по-интуитивен метод и тези, които имат ползи в света на духовното, виждат смислени съвпадения по-често от други, счита доктор Брус Грейсън (Bruce Greyson). Той е създател на публикацията „ Значими съвпадения и прекарвания покрай гибелта “, оповестена в списание Psychiatric Annals.

Грейсън цитира работата на Стефани Колман (Stephanie Coleman) и доктор Бернард Бейтман (Bernard Beitman), които са създали канара за странни съвпадения (Weird Coincidence Scale, WCS). Целта на тази канара е да бъде изброена и категоризирана честотата на съвпаденията. Грейсън, който е професор по психиатрия и невроповеденчески науки във Вирджинския университет, употребявал скалата, с цел да пресметна съвпаденията при хора, които са били покрай гибелта.

Той разкрил, че значимите съвпадения се усилват при такива хора. „ Главното изобретение на проучването е, че преди хората да преживеят случай, който може да ги убие, те виждат по-малко значими съвпадения от междинното ниво. Значимите съвпадения се усилват фрапантно след преживяване на крачка от смъртта. “

Заключението на доктора е: „ Данните демонстрират, че предходна наклонност за различаване, анализиране и интерпретиране на съвпадения не води до прекарвания, близки до гибелта. Точно противоположното. Духовни преживявания, като близостта до гибелта, довеждат до по-голямата периодичност на значими съвпадения в живота на тези хора. Това от своя страна води до по-задълбоченото им анализиране и интерпретиране. “

The Epoch Times

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР