Темата за здравето на белите дробове и подобряване на капацитета

...
Темата за здравето на белите дробове и подобряване на капацитета
Коментари Харесай

6 полезни храни за белите дробове, които ги лекуват

Темата за здравето на белите дробове и възстановяване на потенциала му е все по настояща в изискванията на Ковид-19, който постоянно ги поврежда. До увреждане на белите дробове водят и рискови химически препарати, тютюнопушенето, мръсният въздух, неправилният метод на живот, работата в запрашена среда или с азбест и доста други фактори.

Те предизвикват постоянно срещани положения като астма, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и белодробна фиброза, които могат доста да повлияят на качеството на живот Всички рискови фактори и рискове за белия дроб, съчетани дружно, ни изправят пред предизвикването да го защитим и възстановим. Вкусен и елементарен метод да го създадем е посредством храната. Подготвили сме лист с едни от най-полезните храни за белия дроб, за които приказва здравната линия Healthline.

Сред най-полезните храни за белия дроб са:

1.       Цвекло

Цвеклото е измежду най-полезните храни за белия дроб. Богато е на витамин С, калий, магнезий, антиоксиданти, които са от основно значение за предотвратяване на белите дробове и възобновяване на потенциала им. Доказано усъвършенства физическата продуктивност и белодробната функционалност при хора с белодробни болести, в това число с ХОББ и белодробна хипертония.
Признаци, че е време да се погрижите за белите дробове
Всички знаете по какъв начин да идентифицирате налични проблеми в черния дроб, бъбреците и сърцето. Но какъв брой сте наясно с идентифицирането на бело...
Прочети повече
2.       Чушки

Вкусният зарзават е измежду най-богатите източници на витамин С, а този витамин е от основно значение за здравето на белите дробове на пушачите. Установено е, че пушачите се нуждаят от спомагателни количества витамин С и че тези, които  ги одобряват, имат по-здрави бели дробове макар тютюнопушенето спрямо пушачите, които не употребяват храни, богати на витамина.

3.       Ябълки

Ябълките, когато с употребяват всекидневно, усъвършенстват белодробната функционалност и понижават риска от развиване на хронична белодробна болест. Счита се, че голямото количество антиоксиданти в тях редуцират доста риска и от астма и белодробен рак.

4.       Тиква
Най-добрите лекове за пречистване на белите дробове
Белите дробове са извънредно податливи на инфекции. Сред аргументите за това е вдишването на замърсен въздух и контактът с вируси. Друга...
Прочети повече
Плодът е богат на растителни съединения, които усъвършенстват здравето на белите дробове. Проучвания сочат, че по-високите равнища на каротеноиди в кръвта значат и по-добра белодробна функционалност, а тиквата е богата на картеноиди и дължи цвета си точно на тях. Тютюнопушенето унищожава каротеноидите, както и витамин С, което постанова пушачите да хапват повече плодове и зеленчуци, които ги съдържат.

5.       Зелен чай

Това не е храна, а напитка, само че изгодата ѝ за белите дробове и здравето е толкоз осезаема, че умерено може да размени хранене. Антиоксидантите и противовъзпалителни свойства на зеления чай са пословични, а той потвърдено инхибира фиброзата или белези на тъканите. Това го прави след най-специалните и значими за здравето питиета. Проучване от 2020 година измежду 20 души с белодробна фиброза открива, че лекуването с дестилат от EGCG, който се съдържа и в зеления чай, понижава маркерите на фиброза спрямо контролна група. Естествено нужни са още изследвания по тематиката, защото изследваните лица са прекомерно малко – едвам 20 души.

6.       Бразилски орех

Той оказва помощ за поддържането на здравето на белите дробове с помощта на наличието на селен. Селенът в огромни дози може да помогне за предотвратяване от рак на белия дроб, да усъвършенства дихателната функционалност при хора с астма. Тези ядки съдържат толкоз доста селен, че единствено 3-4 ядки дневно са задоволителни, с цел да си осигурите нужните дози и да се грижите за здравето си.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР