Технологичният институт в Масачузетс е най-елитното висше училище в света.

...
Технологичният институт в Масачузетс е най-елитното висше училище в света.
Коментари Харесай

Българи в най-елитното училище в света: Не са необходими частни уроци

Технологичният институт в Масачузетс е най-елитното висше учебно заведение в света. Това демонстрира международната ранглиста на университетите. Да бъдеш признат в него е мъчно, а образованието там несъмнено отваря доста порти за младежите. Какво коства да учиш в Масачузетс, от първо лице в „ Тази събота “ по bTV описаха трима ученици на института - Виктор Балтин, Кристиан Георгиев и Надежда Димитрова.

Общото сред Виктор и Кристиан е математиката. И двамата са се занимавали с математическа филология. Виктор е избрал да учи биологично инженерство, а Кристиан е приключил математика и информатика. За да влезеш в Разузнавателна служба на Турция е необходим и шанс, само че главното е труди неизменност. Повечето студенти в института са взели участие и печелили надпревари и олимпиади по математика, а за това е нужно неизменност, с цел да се подготвиш, споделя Кристиан.

Според него точно студентите са главната разлика сред американските и българските студенти, сравнявайки Софийския университет направило му е усещане, че там са доста по-активни и имат доста „ по-голям дух и упоритости “, а не толкоз лекциите. Виктор е приключил математическата гимназия в Бургас и споделя, че ненапълно образованието му там му е дала всички основи, а което то не е съумяло да му даде, го е наваксал самичък. Кристиан също е удовлетворен от образованието си в математическата гимназия в Пловдив и съгласно него в съчетанието с извънкласните занимания, то е било задоволително и не е имало потребност от частни уроци. Тяхната колежка Надежда Димитрова пък към този момент чака да стартира работа в НАСА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР