Ботев (Враца) ще играе бараж срещу Марек (Дупница) Хебър (Пазарджик)

...
Ботев (Враца) ще играе бараж срещу Марек (Дупница) Хебър (Пазарджик)
Коментари Харесай

Хебър сграбчи спасението, а Пирин потъна към Втора лига

Ботев (Враца) ще играе бараж против Марек (Дупница)
Хебър (Пазарджик) е огромният печеливш от последния кръг в третата група на родното състезание. Отборът на Любослав Пенев сграбчи крепко спасението с помощта на победа с 3:1 против към този момент изпадналия отбор на Етър (Велико Търново).

И предвид на резултатите от другите два мача, точно Хебър ще играе в Първа лига и идващия сезон, Пирин (Благоевград) поема към Втора лига, като няма да бъде в елита за първи път от три сезона насам. " Орлетата изгубиха " с 0:1 от Локомотив (София) в последния си мач за сезона.

Третият отбор, забъркан в борбата за оцеляване, Ботев (Враца), ще има още един късмет за избавление след успеха с 1:0 против към този момент подсигурилия си първокласен футбол и през идната акция отбор на Берое. Врачани ще играят бараж против третия от втората ни дивизия - Марек (Дупница).

Преди изиграването на днешните мачове класирането изглеждаше по този начин - Пирин бе тринадесети, Хебър бе на позицията за бараж (четиринадесета), а Ботев (Враца) бе петнадесети и непосредствено изпадащ.

В Пазарджик на домакините им се наложи да вършат поврат, само че се оправиха със задачата, откакто Мартин Моран даде преднина на гостите от старопрестолната столица в продължението на първата част - 0:1. Жоао Сеско обаче върна своите в играта още в 48-ата минута за 1:1, а в 62-ата Шейх Диаманка направи обрата факт, само че за напълно малко, защото попадението му бе анулирано поради тънка засада, отсъдена с ВАР. А голът му бе в действителност хубав. Но единствено четири минути по-късно сенегалецът вкара към този момент от постоянна позиция, тъкмо пред голлинията за 2:1. Пет минути преди края пък Атанас Кабов реши всичко с трети гол за пазарджишкия отбор, а пък публиката прекара последните минути скандирайки името на Любо Пенев.

Във Враца гол на Даниел Генов бе задоволителен на домакините за победа над латино бандата от Берое, в чийто стартов състав имаше двама българи - Мирослав Георгиев и Викторио Вълков. Генов се разписа още в 17-ата минута на мача.


 
В столичния квартал " Надежда " пък вяра за Пирин имаше към 80 минути, до момента в който резултата бе 0:0, само че гол на Валентин Николов в 82-ата минута като че ли пречупи силите на " орлетата ", а за похлупак на всичко при 1:0 в интерес на Локо те останаха и с 10 души, защото Христо Попадийн бе изпъден за втори жълт картон и напълно отчая своите.



Ето и финалната обстановка в тази част на класирането след днешните мачове:

11. Берое (42 точки)

12. Локомотив (София) (39 точки)

13. Хебър (Пазарджик) (34 точки)

----------------------------

14. Ботев (Враца) (33 точки) (бараж)

----------------------------

15. Пирин (Благоевград) 32 точки (изпада)

16. Етър (Велико Търново) 17 точки (изпада).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР