Тадей Погачар си гарантира титлата в 107-мото издание на Обиколката

...
Тадей Погачар си гарантира титлата в 107-мото издание на Обиколката
Коментари Харесай

Погачар спечели шести етап в Джирото и си гарантира титлата

Тадей Погачар си подсигурява купата в 107-мото издание на Обиколката на Италия. Той взе впечатляваща победа в предпоследния 20-и стадий и дръпна с 10 минути в генералното класиране. Утрешният стадий в Рим е процесионен и напълно равнинен.

Колоездачът от отбора на ОАЕ измина за 4:58:23 часа 184-километровата отдалеченост от Алпаго до Басано дел Грапа. Той изпревари с 2:07 минути групата на преследвачите, в която първи финишира французина Валентен Паре-Пентр (Декатлон), следван от колумбиеца Даниел Мартинес (Бора-Хансгрое).

Погачар реализира решителната си офанзива 36 километра преди финала. При второто прекосяване за деня на височината Монте Грапа той се откъсна от останалите кандидати. Малко по-късно той задмина и избягалия напред Пелицари. А до финала увелича задатъка си.

Победата е шеста за него в и 76-а в кариерата му. Словенецът води с 9:56 минути пред Даниел Мартинес. Трети в подреждането е Герайнт Томас на 10:24 минути.

Освен розовата фланелка Погачар към този момент завоюва и синьото трико, което се дава на най-хубавия катерач. Словенецът има 270 точки, до момента в който вторият Пелицари е с 206.

За 25-годишния словенец това е трета извоювана огромна обиколка. Той победи в Тур дьо Франс през 2020 и 2021 година. Тази година той ще опита да вземе и двете обиколки. Последният, който го направи, е.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР