Осмото издание на кулинарния панаир Етно кухня на колела“ ще

...
</TD
>Осмото издание на кулинарния панаир Етно кухня на колела“ ще
Коментари Харесай

Очаквайте в Пловдив: 3 фестивала за децата и цялото семейство

Осмото издание на кулинарния панаир " Етно кухня на колела “ ще се организира на 27 и 28 май на новото пространство за фестивали и събития в Plovdiv Stage park, в подножието на Младежкия рид. Дървените къщички на обособената комерсиална уличка ще се трансфорат в място за кулинарни изкушения от арменската, италианската, съветската, еврейската, турската, украинската и обичайната балканска кухня.

През двата почивни дни в края на май гостите на панаира ще могат да гледат разнообразни презентации и Cooking show демонстрации на майстори готвачи от разнообразни народности. Кухните на другите етноси ще оферират дегустации и обичайни храни от 11 до 17 ч. Специално за панаира ще гостува и една от най-хубавите пекарни за самун от района. Майстор готвачите ще покажат на малчуганите по какъв начин да си създадат сами вкусни бисквитки.

Заедно с кулинарния панаир ще се организира и третият Фестивал за децата и фамилията " Синьо лято “, а на огромната сцена на Plovdiv Stage Park, за първи път ще бъдат показани два циркови спектакъла. През съботния ден, сред двете циркови представления, всички деца ще могат да се включат в забавни арт работилници и игри на народите, а в неделя, на дребната сцена ще гледат музикални, театрални и танцови спектакли. Театър в парка за децата и фамилията ще има в разнообразни региони на града (вж. цялостната програма).

Екипът на фондация " Заедно “ продължава традицията да оказва помощ и да дава сцена на деца-таланти от града и района, които показват на откритите подиуми разнообразни изкуства. Партньори на събитията, които поддържат идеята и тази година са Дарик радио, " Chipolino ", " ХлябЪ “, Минерална вода " Хисар “ и други

Организаторите се надяват, за наслада на децата, времето в последния уикенд на май да бъде прелестно и предлагат всеки, който желае да се наслаждения изцяло на програмата и да похапне от вкусните домашно приготвени ястия на другите етно кухни, да си носи сгъваем стол, възглавничка за сядане или одеало за пикник.

Панаирът на кулинарното изкуство " Етно кухня на колела “, в границите на който се организира и Фестивалът за децата и фамилията " Синьо лято “ са част от Културния календар на Пловдив и се реализират с финансовата поддръжка на Община Пловдив.

Пълната стратегия на панаира и фестивала може да следите от формалните страници във фейсбук на Фондация " Заедно “ и на Панаир на кулинарното изкуство " Етно кухня на колела “, както и тук.

Екипът на Фондация " Заедно “ и Plovidv Stage Park си резервират правото за смяна на датите на панаира и фестивалите, в случай че метеорологичните условия не разрешават провеждането им навън в посочените дати.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР