Тази седмица от конвейера в Китай слезе първият електрически автомобил

...
Тази седмица от конвейера в Китай слезе първият електрически автомобил
Коментари Харесай

Първият съвместно създаден от Toyota и BYD електромобил слезе от поточната линия

Тази седмица от конвейера в Китай слезе първият електромобил Toyota bZ3, като по-голямата част от неговите технологии е създадена от китайската компания BYD. Цената на електрическия автомобил е 27 000 $ и се чака доставките му да стартират през идващите месеци.

Toyota публично анонсира bZ3 EV през месец октомври 2022 година Това е вторият модел от гамата напълно електрически коли bZ (Beyond Zero) на компанията. Електрическият седан bZ3 е създаден от BYD Toyota EV Technology, взаимно дружество сред FAW Toyota и BYD. Според новия отчет на CarNewsChina, първият bZ3, създаден взаимно от Toyota и BYD, предходната седмица е излязъл от монтаж и е подготвен за доставка.

Toyota сглобява електрическия автомобил bZ3 въз основата на платформата e-TNGA, която се употребява и за електрическия SUV bZ4X, а BYD създава LFP литиево-йонната батерия, мотора и електрическата система за ръководство, които обезпечават оптимален пробег от над 600 км. Интериорът на bZ3 се разграничава доста от този на bZ4X с помощта на системата Digitial Island, при която в предното табло е интегриран огромен отвесен централен екран.

Няма да има дълги предварителни продажби на Toyota bZ3 в Китай. Само първите 5000 евентуални клиенти ще могат да създадат предварителна поръчка. Срещу 290 $ те ще могат да създадат резервация на автомобила и да го получат след излизането на електрическия автомобил в промишлена серия на 31-ви май. В същото време първите купувачи ще получат няколко преимущества: безвъзмездна поддръжка за 10 години или до 200 000 км, поощрителни такси и пътна помощ.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР