Лабораториите на компанията AMD работят по 4-то поколение RDNA графични

...
Лабораториите на компанията AMD работят по 4-то поколение RDNA графични
Коментари Харесай

AMD потвърди работата върху графичните процесори Navi 44 и Navi 48

Лабораториите на компанията AMD работят по 4-то потомство RDNA графични процесори. Според наличната информация при създаването на новото потомство графични процесори „ алените “ са се фокусирали върху подобряването на продуктивността на трасирането на лъчите и не възнамеряват да се конкурират с Nvidia във високия клас сегмент на графичните карти за игри. Вместо това „ алените “ чакат да лишават част от всеобщия сегмент на 3D-ускорителите.

Към сегашния миг знаем за подготовката на два графични процесора AMD RDNA от 4-то потомство. Това са Navi 44 и Navi 48. Тези графични процесори към този момент бяха упоменати от неофициални източници, само че в този момент имаме публично удостоверение. AMD ги е показала във файловете на последната актуализация на софтуерната платформа ROCm. За страдание спецификациите на новите графични процесори там не са посочени.

Преди време бе обявено, че AMD няма да бърза с прехода към GDDR7 графична памет и ще продължи да употребява 18Gbps GDDR6 чипове в своето ново потомство графични карти. Официалното показване на 4-ото потомство графични процесори с RDNA архитектура може да се състои към края на годината. Приблизително по същото време Nvidia би трябвало да пусне на пазара своите първи графични карти Blackwell с GDDR7 памет. Конкуренцията в този бранш явно е доста оспорвана, което нормално се оказва от изгода за потребителите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР