Тази година ще бъде бумът на терористичните атаки и това

...
Тази година ще бъде бумът на терористичните атаки и това
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Тази година ще е бумът на терористичните атаки

Тази година ще бъде взривът на терористичните офанзиви и това нещо беше неведнъж разказвано в изявленията на огромни аналитици и на аналитични центрове като Централно разузнавателно управление на САЩ. Това сподели в изявление за „ Фокус “ проф. Николай Радулов, учител в Нов български университет и специалист по национална сигурност, във връзка последните терористични набези в Испания.
„ Шефът на Европол да вземем за пример през декември предходната година също направи сериозна прогноза въз основата на материалите, с които Европол разполага, че през цялата последваща година ще има зачестили атентати в огромни европейски градове. Така че извънредно е, трагично е, само че не е ненадейно. И колкото повече информация получаваме от през вчерашния ден досега, толкоз по-зле наподобяват нещата.
Според един от огромните испански всекидневници Централно разузнавателно управление на САЩ е предизвестило огромните служби на Испания два месеца преди този момент, че е изцяло допустимо в Барселона да се извърши терористичен акт и то навръх тази основна улица. А дали това е информация, която Централно разузнавателно управление на САЩ е получило от лични източници или е резултат на обемна, огромна аналитична активност – това е различен въпрос. Но е реалност, че е имало предварителна информация и е явно, че управляващите не са съумели да се оправят “, сподели още Радулов.
Той напомни, че в един от уеб страниците, които обслужват „ Ислямска страна “, преди три или четири месеца е било написано доста малко: „ Следващата цел е Барселона “. „ Нормално е да изберат този град, тъй като Барселона е една от огромните туристически атракции в Испания и един от най-големите туристически градове изобщо в света. Там вървят хора от целия свят и това дава отговор идеално на концепцията на терористите да всяват смут върху колкото се може по-големи територии. Ето, че сега става дума за ранени хора от 28 страни. Тоест, публичността на подобен терористичен акт е доста огромна, а това се търси от идеолозите на „ Ислямска страна “, разяснява Радулов.
Actualno.com напомня, че на 17 август на туристическата улица " Лас Рамблас " в Барселона водач на бус се вряза предумишлено в тълпата от жители. В резултат на нападението 13 души починаха, над 100 бяха ранени. Общо са потърпевши жители на 28 разнообразни националности, измежду които французи, австралийци, китайци и други Отговорност за нападението пое терористичната формация „ Ислямска страна “.
В същото време нощ полицията ликвидира в Камбрилс в южната част на Каталуния четиримата терористи и рани още един, който малко по-късно умря. Терористите са се пробвали да извършат терористичен акт, сходен на този в Барселона. В резултат пострадаха седем души, в това число служител на реда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР