Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България за празника

...
Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България за празника
Коментари Харесай

Президентът и политически лидери поздравиха българските мюсюлмани за Курбан байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общественост в България за празника Курбан байрам.

Той акцентира, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват моралните устои на нацията ни.

Държавният глава показва, че религиозната приемливост, почитание и съгласие са обичайни за нашето общество и празникът Курбан байрам основава мостове сред хората, които способстват за взаимното схващане и за нравственото израстване на нашия народ.

Пожелание по случай празника насочи и ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Той пожела на българските мюсюлмани здраве, берекет и разцвет във всички инициативи.

В тези дни, които символизират помиряването и опрощението, искам мир и съгласие на всички вас и вашите фамилии, показва Пеевски.

" Изразявам своята откровена признателност за това, че дружно успяхме да реализираме доста положителни резултати на преди малко отминалите избори и имам вяра, че дружно ще успеем да работим за постигането на по-добър и по-сигурен живот за хората в България ", гласи още пожеланието му.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също поздрави мюсюлманите.

" Честит Курбан Байрам на всички другари мюсюлмани! И както учи празникът - дано да продължим всички в България да си оказваме помощ и да живеем в съгласие, без значение от каква вяра и етнос сме ", написа той във Facebook.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пък насочи поздравленията си към хората, с които се е срещнал в Одрин, Бурса и Истанбул по време на акцията си, както и към всички мюсюлмани, живеещи в България. " Нека празникът донесе благополучие, наслада и топлота в домовете ви ", пожела той в обществената мрежа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР