Калорийната рестрикция увеличава живота, тоест приемането на храни с по-малко

...
Калорийната рестрикция увеличава живота, тоест приемането на храни с по-малко
Коментари Харесай

Генетикът д-р Любомир Балабански: Приемането на по-малко калории увеличава живота

Калорийната рестрикция усилва живота, т.е. приемането на храни с по-малко калории. Ако съблюдаваме хранителен режим и ограничим калориите, програмираме и клетките, които дават отговор за продължителността на живота. Това съобщи в " Добро утро, Европа " доктор Любомир Балабански, молекулярен генетик, който описа за 4-годишно проучване за продължителността на живота у нас. 
Метаболизмът на всеки е строго характерен и с самостоятелни харектеристики - по тази причина има явления - хора, които непрекъснато се хранят, само че са слаби и противоположното.
Молекулата на живота може да се преглежда от разнообразни страни, сподели още експертът.

По думите му " междинната дълготрайност на живота в България  76 година, а за Европа - 82 година " Това е поради " по-малко поради гените, повече поради метода на живот, обвързвано е най-много с по-ниския приход на българина, до достъп до качествено опазване на здравето, отвън огромните градове ".

По време на проучването специалистите са се срещнали с над 60 столетници от България, като са ги интервюирали за метода им на живот, а са изследвали геномите на 17 столетници. Било е открито, че те имат занимателен метаболизъм, " т.е. без значение какво ядат все едно непрекъснато са на диета. Калорийната рестрикция, която удължава живота. В гените им намерихме ниско асимилиране на калории ".

Целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР