Тази актуализация на бюджета е абсолютно излишна. Параметрите в бюджета

...
Тази актуализация на бюджета е абсолютно излишна. Параметрите в бюджета
Коментари Харесай

Григорий Вазов: Актуализацията на бюджета е излишна, тя пусна духа от бутилката

" Тази актуализация на бюджета е безусловно непотребна. Параметрите в бюджета за 2021-ва година са задоволително добре заложени и могат да изпълнят всички функционалности на развиването на страната до края на 2021-ва, без значение от пандемията от Covid-19 ".   Това съобщи пред БНР доцент Григорий Вазов, член на Фискалния съвет и ректор на ВУЗФ. 

Той беше безапелационен, че специалистите от Фискалния съвет са знаели, че тя ще пусне духа от бутилката, тъй като страната ще е в предизборна обстановка:

" Оттук нататък актуализацията ще стане една формула за политическа интензивност на обособените партии. Ще настъпят такива негативни последици от нея във времето, че един финансов мозък е мъчно да си го показа ". 

Доц. Вазов уточни, че сега страната има неповторим стопански напредък на Брутният вътрешен продукт:

" За последното тримесечие имаме близо 10% растеж на Брутният вътрешен продукт, на годишна база ще имаме над 5% растеж. Ресурс в бюджета има задоволително. Твърденията, че той не може да се пипа са безспорна нелепост и липса на професионализъм ".

Той изясни, че с изключение на Закон за държавния бюджет, има и Закон за обществените финанси , който е по-висш закон:

" Той по този начин е изработен, че допуска всички благоприятни условия за вътрешно преразпределение на настоящия бюджет, тъй че до края на годината страната да има един сериозен стопански живот ".

Доц. Григорий Вазов беше безапелационен, че единственото вярно политическо решение е президентът Румен Радев да разпусне незабавно Народното събрание и да не бъде призната актуализацията на бюджета, а да остане остарелият Закон за държавния бюджет за 2021-ва година.

Интервюто на Диана Янкулова с доцент Григорий Вазов в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР