Тайни договорки да вдигнем ветото за Северна Македония няма и

...
Тайни договорки да вдигнем ветото за Северна Македония няма и
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма тайна договорка да вдигаме ветото за РСМ

Тайни сделки да вдигнем ветото за Северна Македония няма и не може да има. Решението за възможна смяна в българската позиция може да бъде взето единствено от Народното събрание. Имаме рамкова позиция на България, която обвързва държавното управление. Това сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред публицисти в Народното събрание, оповестяват от БГНЕС.

Иванов напомни, че на КСНС при президента позицията е препотвърдена. " В този смисъл не може един човек, който и да е той, да поема никакви задължения ", съобщи още Христо Иванов.
" Сложна е обединението, има страсти, хора сме всички, само че би трябвало да се поеме отговорността ", сподели още той.

Иванов отговори дали тематиката е била разисквана и с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, която от нощес е в София. По думите му, е станало въпрос за РСМ и ясно е обяснено какъв брой е комплицирана тематиката.

Според него няма напън и извиване на ръце. Той дефинира това като митове.

Съпредседателят на " Демократична България " съобщи още, че няма да има предварителни избори все още. Според него, колкото и противоречиви тематики да има, сътрудниците осъзнават отговорността. Очевидно, че изборът на началник на Българска народна банка също е част от факторите, които основават напрежение ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР