Татуирането се оказа много популярно през последните няколко години. Статистиката

...
Татуирането се оказа много популярно през последните няколко години. Статистиката
Коментари Харесай

7 части от вашето тяло, които никога не бива да татуирате и ето защо

Татуирането се оказа доста известно през последните няколко години. Статистиката допуска, че 43% от хората го вършат с цел да почетат обичаните си хора, а 37% – за жанр. Все отново лекарите и художниците на татуировки предизвестяват, че има някои места, които не са идеални за татуиране.

Тук можете да намерите 7 области на тялото си, за които е по-добре да избягвате татуирането. Има и бонус в края на публикацията, където можете да намерите диаграма на болката за татуиране.

1. Лакти

© SpookySpac3Kook/reddit

Специалистите не предлагат да си вършиме туировка на лактите, защото в тази област е мъчно да накарате мастилото да остане. Освен това кожата е доста дебела, което значи, че татуистът ще би трябвало да прекарва повече време с иглата там. Има и голяма опция, в случай че не овлажнявате лактите, татуировката ви да избледнее доста бързо.

2. Подмишници

© CLGarcia02 / reddit

Подмишницата е едно от най-болезнените места за татуиране. Болката може да бъде доста мощна и процесът евентуално ще бъде нетърпим за вас.

3. Зад коленете

© CoeurDeNinja / reddit

Областта зад коленете ви е доста сензитивна и има доста нервни окончания. Всеки път, когато иглата ви прободе, може да се почувствате извънредно неловко.

4. Ръце и пръсти

© Coleman-Rayner/EAST NEWS, © ilervsneks / reddit

Да, това са известни места за правене на татуировка, само че специалистите споделят, че преди всичко не се предлага да имате татуировки на ръцете и пръстите, тъй като това е открита зона и излагането на слънце ще повлияе доста на тях, тъй че може да избледняват бързо. Освен това, татуировките в профил на пръстите постоянно избледняват, щом заздравеят.

5. Ребра 

© u/meowimmasheep / reddit

Определено наподобява ужасно, само че болката от татуирането на ребрата ви е извънредно огромна. На второ място е под мишниците. Също по този начин, лечебният развой може да отнеме повече време за дамите, в случай че би трябвало да продължат да носят сутиен и кожата им ще бъде раздразнена от самото начало.

6. Лице

© DangerAudio / reddit

Освен сензитивната кожа и тонове нервни окончания, художниците на татуировки споделят, че татуирането на лицето е обезпечено единствено за 2-3 години. Освен това, в случай че решите да го извършите на тази част от тялото си, не забравяйте да употребявате слънцезащитен крем всеки ден.

7. Глезени и пищяли

© tattoosandbadjokes / instagram

Зоните на глезена и пищяла елементарно се търкат от обувки и чорапи. И затова татуировката може да загуби ярките си цветове доста бързо. Също по този начин, във връзка с болката, това е почти на същото равнище, породено от татуиране над ребрата.

Бонус: Диаграма на болката  при татуиране

© shutterstock.com

По-горе можете да видите диаграма на болежка при татуировка за мъже и дами. Червените зони са най-болезнени. Оранжевата и жълтата зона са по-малко чувствителни. Сините зони са най-безболезнени.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР