Световноизвестният шахматист и опозиционер Гари Каспаров ужаси света, разкривайки намеренията

...
Световноизвестният шахматист и опозиционер Гари Каспаров ужаси света, разкривайки намеренията
Коментари Харесай

Каспаров ужаси света, Путин готви нещо страшно

Световноизвестният шахматист и опозиционер Гари Каспаров ужаси света, разкривайки желанията на съветския президент Владимир Путин.

" Трагедията в Украйна беше предвидима, аз предупреждавах за нея. Путин се готви за възобновяване на Съветския съюз ", съобщи Каспаров в изявление за бТВ.

-->

Според него западните политици години наред не са желали да видят по какъв начин Путин се готви за война, а това е било предвидимо.

„ Това, което се случи в Украйна, беше предсказуемо, аз предупреждавах доста години за това. И нежеланието на западните политици да видят по какъв начин Путин се готви за война докара до тази покруса. Сега би трябвало да си извлечем поуките, тъй че тя да не се повтори “, сподели Каспаров.

Попитан по какъв начин е било допустимо да се планува това,  Гари Каспаров съобщи: „ Беше явно. Първата анексия беше преди осем години - Крим. Но и преди този момент Путин споделяше и правеше доста неща, които даваха сигнал за нападателните му планове. Цялото ръководство на Путин, към този момент повече от 20 години, е подготовка за възобновяване на Съветския съюз. ”.

Ето по какъв начин продължава изявлението с Гари Каспаров

- Възстановяване на Съветския съюз? Възможно ли е това и кои страни би засегнало?

- Гари Каспаров: Вероятно към този момент не, тъй като в Украйна Руската войска претърпя проваляне, геополитическо проваляне. Предполагам, че свободният свят към този момент разбра, че в този момент е моментът да реши казуса с Путин един път и вечно. Ако Путин има даже непълен триумф в Украйна, то опасност има за всички останали страни.

- Готов ли е светът да реагира?

- Гари Каспаров: В момента реагира украинската войска. Всичко, което светът би трябвало да прави, е да не ѝ пречи, а да ѝ оказва помощ. За страдание, помощта е по-малко, в сравнение с би ни се желало. Въпреки това разбирането, че въпросът за Путин и за съветската империя би трябвало да се реши в този момент, един път вечно, е станал консенсусен в западното общество. Има единствено един прийом - цялостно освобождение на Украйна, в това число на Крим, погром на путинската войска и опазване на икономическите наказания.

- Как виждате бъдещето на Русия - вие сте и политик, бил сте и претендент за президент?

- Гари Каспаров: След края на войната с Украйна за Русия ще има два разновидността. Първият е последователно да се трансформира в китайска провинция, към което води путинската политика. Второто е интеграция в Европа, което значи отвод от имперската система на ръководство. Това значи превръщането на Русия в естествена национална страна. Възможно е да се стигне до загуба на територии, които да изискат да живеят независимо.

- Така виждате бъдещето на Русия. А какво е бъдещето на Путин?

- Гари Каспаров: Бъдещето на Путин е като на всеки деспот. Краят на политическия им живот нормално за тях значи и физически край.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР