Китай се радва да види уверени, отворени, проспериращи и развиващи

...
Китай се радва да види уверени, отворени, проспериращи и развиващи
Коментари Харесай

Китайско-американските отношения ще се подобрят наистина, само когато САЩ започнат да гледат правилно на развитието на Китай

„ Китай се радва да види уверени, отворени, проспериращи и разрастващи се Съединени щати и се надява, че Съединените щати също могат да гледат позитивно на развиването на Китай “, съобщи ръководителят на КНР Си Дзинпин по време на срещата си на 26-и т.м. с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, като акцентира, че двете страни би трябвало да бъдат сътрудници, а не противници.

След срещата сред Си Дзинпин и Джо Байдън в Сан Франциско предишния ноември връзките сред Китай и Съединени американски щати се стабилизираха като цяло и двете страни организираха серия от разговори и поддържат контакт в области като външна политика, стопанска система и търговия, правоприлагане, селското стопанство и защита. Посещението на Блинкън в Китай продължи инерцията от обмена на високо равнище. Този път двете страни реализираха „ консенсус от пет точки “, в това число продължение на обмена сред армиите, в допълнение поощряване на съдействието в контрола на опиатите, изменението на климата и изкуствения разсъдък, както и разширение на персоналния и културния продан, което демонстрира, че са подготвени да поддържат разговор, да ръководят разликите си, да напредват в съдействието и да ускорят използването на консенсуса от Сан Франциско.

В същото време двойственият метод да се приказва едно, а да се прави друго е главният проблем в отношението на държавното управление на Съединени американски щати към Китай. Освен това тази година е изборна в Съединените щати, вътрешнополитическите игри и конфликти там ще бъдат изключително остри, и отношението към Китай ще е техен пленник.

Импулсът за стабилизиране на китайско-американските връзки не пристигна елементарно и двете страни би трябвало да продължат да работят интензивно той да се развие. За Съединени американски щати коригирането на неправилното им усещане за Китай и разглеждането на развиването му по верен метод постоянно е първият „ бутон “, който би трябвало да се натисне.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед16253Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед21621Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед14063Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед12700Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед28335 " ЛЕВИЦАТА! " внесе документите си в ЦИК за присъединяване в изборитеАлтернативен Поглед130968Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90494Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед83396Пол
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР