Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е готов да работи с

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е готов да работи с
Коментари Харесай

Толкова дребнаво. Какво каза Борисов за обвиненията, че ГЕРБ се контролира от Пеевски

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подготвен да работи с " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) след идните избори на 9 юни, само че не желае да договаря с част от нейните водачи - Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков . Това сподели самият Борисов в неделя.

" След тези нелепости, които приказват за договарянията, няма да се срещам с тях като водачи ", сподели той. По думите му съответно повода да не желае да договаря с Денков, е, че " той лъже ".

Изказването му идва, откакто през последните дни от ПП-ДБ дадоха серия от, в които споделиха, че съпредседателят на Движение за права и свободи и глобен за корупция Делян Пеевски оперативно управлява партия ГЕРБ, а не формалният ѝ водач Борисов.

Пред Свободна Европа някогашният министър председател Николай Денков описа, че Борисов е водел Пеевски на срещите с ПП-ДБ и че „ през тези месеци 80% от диалога беше с Пеевски, не беше с Борисов “. Затова той твърди, че оперативно Пеевски управлява ГЕРБ.

" Това с всеки ден кой ми е шеф. [..] Tова е толкоз дребнаво, толкоз обикновено, толкоз липса на тези, изтощение ", сподели Бойко Борисов в неделя в косвен отговор на изказванията на ПП-ДБ.

В тази връзка той сподели, че ще работи с обединението, с която до неотдавна бяха сътрудници в ръководството, само че това съгласно него ще може да се случи единствено " с преобладаващата мощ и власт на ГЕРБ ".

" С наши министър председатели, с наши министри, единствено тогава ", сподели Борисов и добави, че ще партията му може да договаря с ПП-ДБ след изборите, само че единствено в случай че в преговорния екип не вземат участие Денков, Петков и Василев.

В същото време Борисов сподели, че ще продължи да работи с Движение за права и свободи, тъй като са " демократична " и " систематична " партия.

" Винаги сме работели с тях през годините, тъй като те са систематични ", сподели той.

По-рано в изявлението си за Студио България на Свободна Европа Николай Денков от ПП-ДБ назова отскорошния съпредседател на Движение за права и свободи Делян Пеевски „ най-голямото зло “ в България. Пеевски е в политиката от близо 20 години, като през 2021 година от Съединени американски щати за корупция по световния закон " Магнитски ".

Неговата Движение за права и свободи публично не участваше в ротационното държавно управление на ГЕРБ и ПП-ДБ, само че на процедура участваше в законодателните начинания и взимането на решения.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР