на 29 април за преговори, насочени към прекратяване на огъня

...
на 29 април за преговори, насочени към прекратяване на огъня
Коментари Харесай

Делегация на Хамас ще посети Кайро за преговори с Израел за прекратяване на огъня в Газа

на 29 април за договаряния, ориентирани към преустановяване на огъня в Газа , съобщи " Ройтерс ".

Усилията на групировката да се споразумее с Израел за преустановяване на сраженията станаха по-усилени на фона на заканите на Израел да нападне Рафах.

Халил Ал-Хая , почитан чиновник на " Хамас ", разясни, по отношение на предлагането на групировката за преустановяване на огъня в линията. Ал-Хая сподели, че " Хамас " ще прегледа отговора на Израел преди да съобщи отговора си на египетските и катарски медиатори. 
 Махмуд Абас: Въпрос на дни е Израел да нападне Рафах
Махмуд Абас: Въпрос на дни е Израел да нападне Рафах

Той чака филантропична злополука, в случай че Израел не се откаже от офанзивата

Предишните договаряния за преустановяване на огъня се провалиха. " Хамас " искаше съглашение за непрекъснат край на войната и Израел да изтегли силите си от линията Газа.

Израел предложи единствено краткотрайно преустановяване на огъня, с цел да освободи към 130 заложници, останали в плен, и да разреши доставката на повече филантропична помощ. Израелските управляващи бяха безапелационни, че няма да прекратят интервенцията си в Газа преди да реализират задачата си да " унищожат " Хамас ".  

Израелският външен министър Израел Кац сподели, че плануваното навлизане в Рафах , където се укриват над един милион разселени палестинци, може да бъде спряно, в случай че се появи договорка за освобождение на израелските заложници.

От своя страна пък финансовият министър Бецалел Смотрич прикани Бенямин Нетаняху да не отстъпва  и съобщи, че единодушието с предложенията на Египет би представлявало унизително проваляне.

Западните страни, над граничния град тъй като тази офанзива ще отнеме живота на доста цивилни.
 Израел натрупа сили и техника за нова атака в Газа
Израел натрупа сили и техника за нова атака в Газа

Цел е Рафах в анклава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР