Световният №2 в тениса Рафаел Надал записа втора победа след

...
Световният №2 в тениса Рафаел Надал записа втора победа след
Коментари Харесай

Надал с втора победа след контузията

Световният №2 в тениса Рафаел Надал записа втора победа след завръщането си на корта, като в дуел от трети кръг на " Мастърс " шампионата в Париж се наложи с 6:4, 6:4 над Стан Вавринка. Испанецът лекуваше травма на китката.

Рафа се класира за четвъртфиналите в шампионата, който е първи формален ранкинг шампионат за него след купата на US Open. Той ще играе на тази фаза в Париж за седми път. Надал записва своята 19-та победа над Вавринка, който има три триумфа над испанеца. Последните шест конфликта сред двамата към този момент са извоювани от испанеца.

" Сервисът ми работеше добре през днешния ден, както и волетата. Няколко пъти излизах край мрежата със сервис - воле. Бях фокусиран и се пробвах да арестувам подаването си от самото начало ", сподели Надал, който завоюва всичките си 10 точки след излизане край мрежата.

Следващият противник на Надал ще бъде намиращият се в отлична форма локален любим Жо-Вилфред Цонга. Французинът избави два мачбола в мача си против Ян-Ленард Щруф и го победи с 2:6, 6:4, 7:6(6), макар че изоставаше с 6:4 точки в тайбрека на третата част.

Цонка е притежател на трофея в Париж през 2008-ма година, а в този случай преследва третата си купа през акцията. Той обаче изостава с 4:9 победи в директните мачове против Надал. Друг французин - Гаел Монфис - е на една победа от място във финалите на ATP за втори от в кариерата си. Монфис се наложи с 4:6, 6:4, 6:1 над Раду Албот в трети кръг. Французинът се нуждае от победа на четвъртфиналите против Денис Шаповалов и ще заеме последното осмо място в Лондон. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР