Световният шампионат по мотоциклетизъм () е подписал меморандум със Саудитска

...
Световният шампионат по мотоциклетизъм () е подписал меморандум със Саудитска
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще бъде домакин на състезания и в MotoGP

Световният шампионат по мотоциклетизъм () е подписал меморандум със Саудитска Арабия за осъществяване на съревнование в страната. Това оповестиха от промотъра на шампионата Dorna.

В него се споделя, че в бъдеще кралство Саудитска Арабия ще бъде хазаин на кръг от шампионата на новопостроена многофункционална писта, без да се прецизира къде.

" Добавянето на Саудитска Арабия към календара на MotoGP на годишна база ще докара до разширение на спорта в Близкия изток ", прибавят от Dorna.

MotoGP към този момент има кръг в Близкия изток, като от 2004 година се организира съревнование в Катар.

Това е една стъпка на Саудитска Арабия за отваряне към света, като страната към този момент е хазаин на разнообразни интернационалните спортни прояви. Вече втора година Формула 1 има съревнование в кралството, в което имаше още мачове за международните трофеи по бокс, обичайно се организира " Рали Дакар ", а също по този начин електрическите съревнования Формула Е и Extreme E.

" Регионът е основен пазар за моторните спортове и търсенето в кралството на събития от този тип нараства с проучвания, които демонстрират, че 80% от почитателите на Саудитска Арабия желаят да видят повече в своята страна ", споделят още от Dorna.

Малко евентуално е MotoGP да употребява трасето в Джеда, на което се организират стартовете от Формула 1, защото то е градско.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР