Емилия Кръстева е сред всеотдайните треньори при подрастващите. Само преди

...
Емилия Кръстева е сред всеотдайните треньори при подрастващите. Само преди
Коментари Харесай

Емилия Кръстева: Няма с какво друго да се сравни треньорската професия, когато работим с деца

Емилия Кръстева е измежду всеотдайните треньори при подрастващите. Само преди дни тя изведе БУБА Баскетбол до купата на финалите за 12-годишни момчета в Самоков. Повече от 20 години треньорката работи с най-малките в столичния тим, а купата, извоювана в края на предходната седмица, бе първа след 3-годишна пауза във въпросната възраст.

Кръстева приказва повече за страстта при момчетата от триумфа, за равнището на финалния шампионат и за нещата, които изисква треньорската специалност.

„ Емоцията при момчетата е огромна, защото това е първа купа за тях. Относно мен, мога да кажа, че работата продължава. Ден, откакто сме спечелили златото, просто продължаваме да работим. Не мога да кажа, че спечелването на трофеи е станала рутина за мен, само че първото място те задължава повече. Трябва да се работи, с цел да защитиш това, което си спечелил ", съобщи Кръстева пред уеб страницата BGbasket.com.

„ Това беше първият шампионат при 12-годишните момчета с осем тима. За последно станахме първенци в тази възраст преди 3 години в Ботевград. Това се случи с момчета, родени през 2009 година Мотивацията да станем първи не е непременно. Аз желая децата да прогресират нагоре в другите възрасти, в случай че не сме спечелили купата в тази. Все отново в другите възрасти могат да реализират по-големи триумфи. Това зависи от желанието, шанса, настройката. Общо взето всеки можеше да завоюва от осемте отбора, които взеха присъединяване на финалите “, сподели още тя.

Емилия Кръстева разяснява и равнището на шампионата при 12-годишните тази година.

„ Финалните мачове тази година се различаваха от позиция на експедитивност и отиграване с топката. Заради това всеки сезон има строеж и работата си личи във всичките школи. Нивото на финалите беше доста по-високо и това идва от работата на сътрудниците. Всеки можеше да стане първи, в това число и Черно море, който беше нашият противник на финала. Всички заслужаваха, тъй като децата гледат, че баскетболът стана доста динамичен. Треньорите също се опитваме да постановяваме това като жанр на игра ", изясни Кръстева.

„ Победата е сладка, само че след нея рядко обръщаш внимание на грешките, които си направил. Когато обаче загубиш, постоянно търсиш къде си сбъркал и какво можеш да поправиш. В този интервал, в който децата са още по-малки и вървят нагоре, аз постоянно диря виновността в себе си, какво не съм направила и какво можеше да се почисти. Говоря от позиция на страстта, тъй като за тях е точно това. Титулярната ни петица направи доста слаби три мача на старта, само че на полуфинала и финала игра доста мощно. Търсиш метод да ги събудиш. Има и такива мачове, тук ролята на треньора е доста значима “, изясни опитната специалистка.



„ Аз работя с най-малките в БУБА. Треньорската специалност ми дава доста и ме зарежда с много страст, както и с тонус за работа. Самите деца те зареждат със своите страсти и труд, виждаш тяхното израстване и разбираш за какво си работил. Отнема ми единствено от свободното време, само че не и нищо друго. Два дни, в случай че не съм на тренировки, стартира да ми става скучно. Няма с какво друго да се съпостави треньорската специалност, изключително когато приказваме за работа с деца “, означи Кръстева.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР