ВАШИНГТОН (АП) — Съединените щати се очаква да обявят допълнителни

...
ВАШИНГТОН (АП) — Съединените щати се очаква да обявят допълнителни
Коментари Харесай

САЩ ще обявят още 275 милиона долара за артилерия и боеприпаси за Украйна, твърдят официални лица

ВАШИНГТОН (АП) — Съединените щати се чака да разгласят спомагателни 275 милиона $ военна помощ за Украйна в петък, до момента в който Киев се бори да удържи напредъка на съветските войски в региона на Харков, споделят двама американски чиновници.

Това ще бъде четвъртата част от военна помощ за Украйна, откогато Конгресът одобри дълго отлагания законопроект за задгранична помощ в края на предишния месец и идва като Байдън администрацията даде обещание да поддържа постоянен поток от оръжия и да ги доставя на фронтовите линии допустимо най-бързо.

Пакетът включва артилерийски ракетни системи с висока подвижност или HIMARS, както и 155 mm и 105 mm с огромно търсене артилерийски снаряди, съгласно двамата американски чиновници. Те приказваха при изискване за анонимност, с цел да дават детайлности за пакета от помощи преди общественото оповестяване.

Това следва ежемесечно събиране в понеделник на към 50 водачи на защитата от Европа и другаде, които се срещат постоянно, с цел да координират приемането на повече...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР