Световният шампион в овчарския скок в зала от 2003 година

...
Световният шампион в овчарския скок в зала от 2003 година
Коментари Харесай

Световният шампион Тим Лобингер загуби битката с левкемията

Световният първенец в овчарския скок в зала от 2003 година Тим Лобингер е умрял през вчерашния ден на 50-годишна възраст. Германецът дълго време водеше битка с левкемията, а в края на октомври предходната година лекарите му споделиха, че краят е близо.

Лобингер беше един от най-хубавите състезатели в овчарския скок за своето време. В дългогодишната си спортна кариера той взе участие на четири олимпиади, седем международни шампионата навън, шест планетарни форума в зала, четири европейски шампионати навън и осем континентална шампионата в зала.

View this post on Instagram
A post shared by Tim Lobinger (@timlobingerofficial)

Той беше член и на “Клуб 6 метра ” в овчарския скок, като два пъти в кариерата си е прекосявал над тази височина - през 1997 и 1999 година

Роден през 1972 година, Лобингер прави своя интернационален дебют през 1990 година на Световното състезание за юноши и девойки под 20 години в Пловдив. Той не съумя да влезе във финала на този конгрес, само че година по-късно е медалист на Европейското състезание за юноши през 1991 година

View this post on Instagram
A post shared by Tim Lobinger (@timlobingerofficial)

Две години по-късно, когато към момента е на 20, той прави своя дебют и на Световното състезание за мъже и дами през 1993 година на домашна сцена в Щутгарт. Това е първата му поява при мъжете на огромен конгрес от неговите 29 участия през годините.

След като преодоля 6.00 м за първи път през 1997 година, той завоюва европейската купа в зала през 1998 година Вторият му опит над 6.00 м е в Осло през 1999 година

Той отбрани европейската си купа в зала през 2002 година и заслужи европейски бронз навън в Мюнхен няколко месеца по-късно. През 2003 година Лобингер печели и международната купа в зала, а две години по-късно още веднъж е бронзов европейски медалист под покрив.

Лобингер записа още два подиума на огромни конгреси през 2006 година - международен бронз в зала и европейско сребро навън.

Последната му огромна изява на интернационален конгрес навън беше на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година, а за последно в зала взе участие на Европейското състезание през 2011 година, когато приключи осми на 38 години.

След като се отхвърли от атлетиката, той работи като треньор по физическата подготовка на разнообразни футболисти и клубове.

В началото на 2017 година Лобингер беше диагностициран с нападателна форма на левкемия. Той стартира химиотерапия и съумя да се възвърне за известно време, само че заболяването се прояви още веднъж през 2022 година

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР