Световният еврейски конгрес (World Jewish Congress) осъжда най-категорично множеството антисемитски

...
Световният еврейски конгрес (World Jewish Congress) осъжда най-категорично множеството антисемитски
Коментари Харесай

Световният еврейски конгрес подкрепи българските евреи и персонално д-р Александър Оскар

Световният еврейски конгрес (World Jewish Congress) осъжда най-категорично множеството антисемитски офанзиви в българските медии против представителя на българската еврейска общественост, безпричинно упрекнат в незаконни дейности, се споделя в позиция на СЕК.

А ето и останалата част от нея:

Д-р Александър Оскар, президент на Организацията на евреите в България „ Шалом “, е почитан доктор и притежател на голям брой награди, основател на обществени стратегии, които са от изгода за цялото българско общество. Чрез многочислените си цивилен начинания той поредно се бори против езика на омразата и форми на дискриминация, работи за отбрана на демокрацията.

Въпреки обстоятелството, че както доктор Оскар, по този начин и болничното заведение, в която работи, недвусмислено отхвърлиха подправените и компрометиращи обвинявания против него, включващи и тайни теории, в които е забъркана и цялата еврейска общественост, те бяха тиражирани от някои медии в България както посредством интернет от елементарни жители, по този начин и от представители на националистически групи.

Световният еврейски конгрес е покъртен от безразсъдството на тези медии, които разрешават да бъдат употребявани за разпространяване на искрено антисемитски неистини, ориентирани освен към доктор Оскар, само че към българската еврейска общественост като цяло.

Световният еврейски конгрес приканва българските управляващи да защитят всички членове на локалната еврейска общественост от сходни антисемитски прояви. СЕК също по този начин осведоми координатора на Европейската комисия за битка с антисемитизма за тези произшествия и настоя за спомагателна отбрана от институциите на Европейски Съюз за еврейските общности, които се усещат все по-застрашени.

ФАКТИ подсещаме, че също изрично се противопоставихме и ще продължаваме да се противопоставяме на антисемитизма и езика на омразата.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР