Търговският дефицит на ЕС със стоки с Китай се сви

...
Търговският дефицит на ЕС със стоки с Китай се сви
Коментари Харесай

Търговският дефицит на ЕС с Китай се сви до най-ниското си ниво от 2021 г.

Търговският недостиг на Европейски Съюз със артикули с Китай се сви до най-ниското си тримесечно равнище от съвсем три години, макар опасенията, че блокът ще бъде наводнен с евтини китайски артикули.

Има и признаци за възходящо трансатлантическо търсене на европейски артикули, откакто комерсиалният остатък на Европейски Съюз със Съединени американски щати набъбна до рекордно високо равнище през първото тримесечие, съгласно данни, оповестени от Евростат във вторник.

Икономисти споделиха, че подобряването на комерсиалния баланс на Европа отразява слабото вътрешно търсене в района и превръщане на следпандемичното изместване на потребителските разноски от услуги към артикули.

Андрю Кенингам от Capital Economics сподели, че огромна част от смяната се „ изяснява със силата на вътрешното търсене в Съединени американски щати и слабостта на търсенето в Европейски Съюз “.

През трите месеца до март комерсиалният недостиг на Европейски Съюз с Китай спадна до 62,5 милиарда евро, което е спад от 10 % по отношение на предходното тримесечие и 18 % по отношение на година по-рано. Това е най-нискот...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР