Фалстарт на второто извънредно заседание на 49-ото Народно събрание в

...
Фалстарт на второто извънредно заседание на 49-ото Народно събрание в
Коментари Харесай

От трети опит без кворум за нощно заседание


Фалстарт на второто изключително съвещание на 49-ото Народно заседание в границите на днешния ден. 

Извънредното съвещание бе с точка единствена: Изслушване на заместник-министъра на енергетиката и на ръководителя на КЕВР Иван Иванов по отношение на нарастването на цената на тока.

За да бъде намерено съвещанието, са нужни 121 гласа. И при трите регистрации те не бяха събрани. 
 Снимка 666019
Източник:

Само 111 народни представители се записаха за първия опит за кворум.

Председателстващият съвещанието на Народното събрание Росица Кирова даде половин час отмора, с цел да може изчезналите депутати да се придвижат до постройката на Партийния дом. Следващата инспекция на кворума бе направена в 20:15 часа.
 Депутатите и на вечерно съвещание, второ за през днешния ден
Депутатите и на вечерно съвещание, второ за през днешния ден

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи желаят през днешния ден да се завърши със " свободен ден " в предизборната акция

При втората инспекция на кворума още веднъж не бе събран нужният брой народни представители, с цел да може да стартира работа законодателният орган - записаха се 117 депутати. Следващата трета и последна регистрация за второто подред пленарно съвещание за деня бе в 20:45 ч.

И при третия опит депутатите не съумяха да съберат нужния кворум, като този път единствено 4 гласа не доближиха, с цел да бъде намерено съвещанието.

Припомняме, че ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи събраха подписи и внесоха искане за изключително съвещание на Народното събрание през днешния ден по отношение на цената на тока . Това разгласи на брифинг в Партийния дом националният представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова, представена от Нова телевизия.

" Днес, ние от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, внесохме в деловодството на Народно събрание искане за изключително съвещание на Народно събрание, с цел да можем да изслушаме ръководителя на КЕВР и служебния министър на енергетиката ", уточни Теменужка Петкова.

По-рано на Народното събрание другата седмица за цената на тока, на което да бъде изслушан енергийният министър в Служебния кабинет Владимир Малинов. Преди това пък да предизвикват чуване на шефа на КЕРВ Иван Иванов.
 Няма да има значително нарастване на цената на тока
Няма да има значително нарастване на цената на тока

Осигурен е финансов запас от държавния бюджет за покриване на отговорностите на Фонд сигурност на електроенергийната система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР