Не се очакваше на едно ниво да бъдат сложени престъпленията

...
Не се очакваше на едно ниво да бъдат сложени престъпленията
Коментари Харесай

Димитър Къцарков: Не се очакваше престъпленията на Хамас и отговорът на Израел да бъдат сложени на едно ниво

Не се очакваше на едно равнище да бъдат поставени закононарушенията на " Хамас " и отговорът на Израел, сподели пред интернационалният анализатор и експерт по Близкия изток Димитър Къцарков по отношение на поисканите от основния прокурор на Международния углавен съд заповеди за арест на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и министъра на защитата Йоав Галант за хипотетични военни закононарушения в Ивицата Газа, както и на водача на " Хамас " Яхиа Синвар, и други двама висши водачи на палестинската формация - на главнокомандващия на бригадите " Ал Касам " Мохамед Диаб Ибрахим Ал-Маср и на ръководителя на политическото бюро на " Хамас " Исмаил Хания.

" Поставянето в един пакет на Нетаняху и Галант с ръководителите на " Хамас " беше ненадейно и генерира отрицателна реакция от политическите сили в Израел и от някои от водещите сътрудници на страната ", посочи той и добави, че Израел не е измежду страните, които признават юрисдикцията на МНС.

Къцарков разяснява и хеликоптерната злополука, при която почина президентът на Иран Ебрахим Раиси:

" Започна да се приказва в медиите, че хеликоптерът може би е имал механически проблеми, които са в резултат на глобите против страната. Версията, която се поддържа, е, че е драматичен случай, провокиран от човешка неточност, съчетана с техническа щета. Да се спекулира за интервенция на някакви непознати сили не е обосновано на този стадий.

Анализаторът акцентира, че битката за правоприемник на Раиси ще е доста оспорвана:

" Той беше хардлайнер и беше дълго време спряган и за правоприемник на духовния лидер - аятолах Али Хаменей. Смъртта на Ебрахим Раиси и на външния министър Хосейн Амир Абдолахиан ще има съществени политически последствия. Отваря се един вакуум във вътрешната политика на Иран, който ще бъде мъчно напълнен ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР