Световната здравна организация предупреди, че новият вариант на коронавируса крие

...
Световната здравна организация предупреди, че новият вариант на коронавируса крие
Коментари Харесай

СЗО: Висок риск от нарастване на инфекциите в цял свят заради Омикрон


Световната здравна организация предизвести, че новият вид на ковид крие висок риск от повишаване на инфекциите в целия свят и може да докара до тежки последствия в някои райони.

Но в това време шефът на СЗО Тедрос Гебрейесус предизвести страните да подхващат „ рационални и пропорционални ограничения за понижаване на риска “. Той още веднъж насочи апел за снабдяване на ваксини за по-бедните народи. Covid-19 към момента не е завършил с нас, предизвести Гебрейесус. Той сподели още, че учени от цялостен ​​свят работят, с цел да открият дали новият вид е обвързван с по-лесно предаване, риск от наново заразяване и по какъв начин реагира на имунизациите.

В Европа редица страни оповестиха, че към този момент са записали новия вид Омикрон.

Новият вид е доказан в Нидерландия минимум седмица преди да дойдат двата полета от Южна Африка, за които беше обявено преди дни. Омикрон е открит и в Испания, Франция, Япония и Канада.



Президентът на Русия Владимир Путин подреди на държавното управление в границите на една седмица да изготви проект за битка с Омикрон разновидността.

Ръководителят на компанията „ Модерна “ съобщи, че е малко евентуално имунизациите против Covid-19 да бъдат толкоз ефикасни против Омикрон, колкото против Делта разновидността на вируса. Коментарът на Стефан Бансел провокира опасения, че това може да удължи пандемията.

От фармацевтичната компания „ Мерк “ обявиха, че създаденото от тях лекарство против Covid-19 евентуално е дейно против всеки нов вид на ковид.

„ Все още имаме повече въпроси, в сравнение с отговори по отношение на резултата на Омикрон “, призна шефът на СЗО Тедрос Гебрейесус.

Независимо от новия вид, Германия е на прага на нови, по-строги ограничаващи ограничения. Конституционният съд отхвърли тъжби против полицейския час и други ограничавания, наложени от федералното законодателство по-рано тази година.

Бъдещият канцлер Олаф Шолц, който взе участие в срещата на отиващата си Ангела Меркел с министър-председателите на 16-те провинции, е изразил подготвеност за въвеждане на наложителна имунизация, оповестяват източници от неговата социалдемократическа партия.

„ Решението на Конституционния съд ни дава да ограничим контактите и да въведем вечерен час, изключително за неимунизираните. Но желая да подчертая, че ограниченията за имунизирани и неимунизирани не могат да бъдат идентични “, посочи заместник-председателят на парламентарната група на социалдемократите Дирк Визе.

Баварският министър председател Маркус Зьодер от опозиционния към този момент Християнсоциален съюз упорства за въвеждането на наложителна имунизация още от януари.

Задължителна, само че от февруари става имунизацията против Covid-19 в прилежаща Австрия, която до 11 декември е в цялостен локдаун. След следващо съвещание на държавното управление със експерти министър Каролине Едщадлер съобщи, че наложителната ваксина е единственият излаз от пандемията и решението за тази последна мярка не е било елементарно.

„ Със сигурност наложителната имунизация няма да важи за под 14 години. Така ни посъветваха юристите “, призна Едщадлер.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че новият вид на ковид е " причина за безпокойствие, само че не е причина за суматоха ", ден след откриването му и в Северна Америка. По думите му към този момент няма потребност от локдаун, в случай че " хората са имунизирани и носят маски ".

Новият вид принуди Англия, Европейски Съюз и Съединените щати да издадат възбрана за пътешестване за няколко страни в южна Африка. Япония и Израел оповестиха, че затварят границите си за идващи чужденци, а Австралия сложи на пауза дълго чакания си проект за облекчение на граничните ограничавания.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР