Олимпиакос се поздрави с втори бронз в Евролигата. Момчетата на

...
Олимпиакос се поздрави с втори бронз в Евролигата. Момчетата на
Коментари Харесай

Олимпиакос спечели бронзовите медали в баскетболната Евролига

Олимпиакос се поздрави с втори бронз в Евролигата. Момчетата на Йоргос Барцокас надвиха над Фенербахче с 87:84 в мача за третото място посред Берлин. В " Юбер Арена " гърците демонстрираха, че заслужават да завоюват оценката повече, защото в огромни интервали от дуела се радваха на солидна преднина и макар че позволиха няколко срутва против играчите на Шарунас Ясикевичус, откриха метод да измъкнат успеха.

Olympiacos wins the third place game
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)

Това се оказа задоволително за " червено-белите " да ознаменуват представянето си на немска земя с първи бронз в най-комерсиалната клубна конкуренция на Стария континент от 1999 година насам. От своя страна турците финишираха четвърти за трети път.

Двата тима мъчно намираха правилните решения в нахлуване на старта и слабата ефикасност бе факт, като Айзея Кейнън и Дишон Пиер се постараха да влязат в кожата на съществени изпълнители. Постепенно ледът в офанзива бе разчупен, а соловите осъществявания на Костас Папаниколау и Никола Милутинов, както и по-солидните изяви в отбранителен проект, доведоха до това символичните домакини да си изградят задатък от 7 точки след 10 минути игра.

Нападението на гърците продължи да бъде по ноти и при започване на втората част, а мисълта от двуцифената разлика не бе надалеч. Символичните посетители демонстрираха, че мислят да развяват бялото знаме благодарение на Нейтън Сестина, Джонатан Мотли и Тайлър Дорси, само че Янулис Ларендзакис и Милутинов сториха всичко допустимо “червено-белите ” да се изстрелят на огромната отмора при 48:37.

Papagiannis goes UP
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)

Тимът от Пирея придвижи мощната си игра в нападателен проект и при подновяването на играта, като по този метод не срещна огромни компликации да продължи да играе ролята на водач. От своя страна “фенерите ” също подвигнаха оборотите посредством точните стрелби на Сертач Шанлъ, Скоти Уилбекин и Пиер. Това обаче не попречи на Ларендзакис да подсети за себе си и да изведе настоящите първенци на Гърция с 4 точки напред в края на предпоследния интервал.

Алек Питърс и Найджъл Уилямс-Гос се причислиха към канонадата от точните попадения за начало на финалната десетка, което отвори пътя на символичните посетители към нова двуцифрена разлика. Макар че проблясъците на Мотли и Сестина върнаха живота в редиците на тима от Истанбул, Шакил МакКисик и Моузес Райт се намесиха за ново успокоение в интерес на гърците. По един бърз снаряд от далечна отдалеченост на Уилбекин и Шанлъ демонстрираха, че турците още веднъж са играта, стопявайки изоставането им единствено до 3 точки с 48 секунди, оставащи на часовника. Последваха безплодни офанзиви и от двете страни, а Шанли съумя да означи тройка тъкмо в края на мача, само че тя не бе зачетена, защото бе вкарана след финалната сирена.

A third place finish confirmed appreciation ️
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)

Алек Питърс поведе листата на реализаторите за гърците с 20 точки, в това число и с 5 сполучливи шута зад дъгата. Найджъл Уилямс-Гос записа 12 и 6 асистенции, Янулис Ларендзакис и Никола Милутинов (8 овладени под двата рингс топки) осъществиха по 10.

Дишон Пиер бе над всички за " фенерите " с 19 точки и 5 битки. Скоти Уилбекин навъртя 16, 5 асистенции и 4 тройки, Сертач Шанлъ вкара 11.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР