Сведения за свойствата, действието и възможностите на веществото, изолирано от

...
Сведения за свойствата, действието и възможностите на веществото, изолирано от
Коментари Харесай

Храни, богати на витамин В17

Сведения за свойствата, действието и опциите на веществото, изолирано от семената на горчивия бадем, датират от 1830 година, когато френски химици го изолират и му дават името гликозид амигдалин. В средата на предишния век американският биохимик Ернст Кребс го получава в рафиниран и съсредоточен тип, назовава го В17 или още лаетрил и декларира, че това е витамин, който сполучливо лекува рак. Това изказване трансформира откритото вещество в сензация. Какво е известно за действието на амигдалина в битката против раковите кафези?

Витамин В17 и битката с рака

Горчивият бадем се употребява в битката против туморите още отпреди 4 хиляди години от китайците. Известни са наблюденията върху живота на нации, които се хранят с храни, богати на витамин В17. За тях ракът е непозната болест. Жителите на долината Хунза на границата сред Индия и Пакистан са най-нашумелият случай, защото в техния хранителен режим кайсията, в ядката на която се съдържа В17, е главен хранителен артикул.

Кайсиевите ядки се използват като храна и от индианците навахо, абхазците и доста други. При тях онкологични болести се изключения, макар че одобряват обичайната храна. Витамин В17 се съдържа в семената и ядките на горчивия бадем, кайсията, трънката, вишната, нектарините, прасковите, ябълките, в просото, лененото семе и други храни, които са съвсем изключени от менюто на актуалния човек. Амигдалин може да се смята за дейно средство за профилактика против ракови болести, в случай че се приема постоянно посредством изяждане на няколко горчиви ядки от вида на бадема, кайсията, прасковата. Други положителни източници са кълнове на люцерна, просо, бобови и леща /виж галерията/.

Опасностите, които носи използването на витамин В17

Всяка молекула на витамин В17 съдържа цианид, бензалдехид и глюкоза. Цианидът е спряган за разрушител на раковите кафези. Все още няма гаранции, че той атакува единствено повредените кафези, само че не и здравите. В това се крие евентуална заплаха от натравяне при предозиране. На доктрина, с цел да се токсини организмът, цианидът първо би трябвало да се разтвори и да влезе във взаимоотношение с организма. Това се случва благодарение на различен ензим- бета-глюкозидаза, който е разполагаем в тялото в нищожни количества, а клетките, наранени от рак, са пренаситени с него.

Логиката демонстрира, че би трябвало да убие раковите кафези, без да навреди на здравите, тъй като не се усвоява от тъканите ни. Няма обаче гаранции, че цианидът няма да се разтвори под въздействие на други процеси и положения, като нерегистриран генетичен недостатък, автоимунно заболяване или различен външен фактор. Това крие евентуален риск от натравяне с цианид.

Мненията са в двете крайности, само че за едно са единомислещи всички - самолечението и профилактиката с таблетки или ампули, които се оферират безусловно на всички места, е рисково, тъй като става въпрос за съсредоточени дози. Приемането на такива лекарствени средства би трябвало да става единствено под лекарско наблюдаване. А използването на храни, богати на витамин В17 е добра предварителна защита против онкологичните болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР