Страната върви към плато на новозаразените с короновирус. В четири

...
Страната върви към плато на новозаразените с короновирус. В четири
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Не трябва да воюваме с коронавируса

Страната върви към " плато " на новозаразените с короновирус. В четири области в страната от през днешния ден се вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения против разпространяването на Ковид-19. Това са Варна, Плевен, Шумен и Търговище.

В тези области маските на закрито стават наложителни както в градския превоз, по този начин и в аптеки, оптики, профилирани институции за обществени услуги, заведенията за болнична и доболнична помощ. В детските заведения се ускорява " филтърът " за деца със признаци. Свижданията в лечебните заведения ще се позволяват единствено при пациенти, признати за повече от пет дни, по преценка на лекуващия доктор. Изискват се още отдалеченост от метър и половина в комерсиалните обекти и обезпечаване на дезинфектанти за ръце.

Според експертите при въвеждането на нови ограничения би трябвало да се търси баланс сред желанието хората да се радват на лятото и забавянето на развиването на вируса.

" Това е един извънредно внимателен баланс, ние безусловно се надхитряме и надиграваме с вируса, който продължава да търси себе си. Трябва да можем да продължим да живеем с него - щастливо ", увери вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова.

По думите ѝ коронавирусът е към този момент неизменима част от нашия живот.

" Още един патоген в портфолиото на микросвета, който ни заобикаля, и не би трябвало да живеем във война с него, а просто да се научим на спокойно взаимно битие, като имаме едно мислено и се възползваме от достиженията на науката ", добави проф. Александрова.

Вирусологът предвижда, че на всеки 6 месеца ще се появява нов вид на ковид. Като единствен сигурен метод да се подготвим за него тя дефинира имунизацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР