Кадрите кадирът с кондензирано мляко е по вкуса на всички

...
Кадрите кадирът с кондензирано мляко е по вкуса на всички
Коментари Харесай

Кадрит кадир с кондензирано мляко

Кадрите кадирът с кондензирано мляко е по усета на всички посетители.

Необходими Продукти

За карамела


● захар - 100 г
● вода - 1/2 ч.ч.

За крем карамела


● яйца - 4 бр.
● прясно мляко - 300 мл
● кондензирано мляко - 400 г
● ванилия - 1 бр.

За кексовото тесто


● яйца - 2 бр.
● прясно мляко - 160 г
● олио - 6 с.л.
● захар - 75 г
● какао - 6 с.л.
● брашно - 250 г
● бакпулвер - 1 пакет

Начин на подготвяне

Захарта за карамела се поставя в касерола. Включва се котлонът. Когато захарта се карамелизира, се прибавя водата и се оставя да се разтвори. Изсипва се във формата, която ще употребявате за сладкиша Кадрит кадир. Поливат се страните и се разпределя в цялата форма.

Приготвя се сместа за крем карамела. В купата на миксера се чукват яйцата. Добавя се захарта и се разрушава. Добавят се прясното мляко и кондензирано то мляко. Разбива се. Сместа се изсипва във формата. Аз използвах дълга и тясна форма за кекс.

Приготвя се кексовото тесто. В същата купа на миксера се чукват яйцата, като даже не е належащо да се измива. Добавят се захарта и олиото. Разбива се. Добавя се прясното мляко. Добавя се какаото. Брашното се пресява и се прибавя последователно, като се разбърква. Добавя се бакпулверът. Когато кексовото тесто е готово, се изсипва във формата. То потъва, само че при печене изплува от горната страна.

Пече се на водна баня, като в караванката се прибавя и оцет. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 90 минути на 180 °C. Когато изстине, се обръща в продълговата тава или паница. Аз нарязах на триъгълници и подредих в кръгла паница.

Кадрите кадирът с кондензирано мляко е по усета на всички посетители.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР