Столичното РЗИ издаде заповед, с която въвежда нови противоепидемични мерки

...
Столичното РЗИ издаде заповед, с която въвежда нови противоепидемични мерки
Коментари Харесай

От 4 август нови Covid мерки в София. Столичното РЗИ спусна заповедта с ограниченията

Столичното РЗИ издаде заповед, с която вкарва нови противоепидемични ограничения в Софи

Заповедта влиза в действие след два дни, от 4 август, а ограниченията ще са наложителни 30 дни.

От заповедта става видно, че с изключение на в здравни, лечебни заведения и в градския превоз, маските отсега нататък стават наложителни и за комерсиалните обекти, железопътни гари, автогари, метростанции и Летище " София ".

Изключение се позволява за:

а) деца до 6 годишна възраст;

б) личния състав и клиентите в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл.124 от Закона за туризма, игралните зали и казината.

в) спортуващите на закрито за времето на физическата дейност;

г) участниците в конгресно-конферентни мероприятия, брифинги, конференции и семинари по време на изявление (лекция, презентация и др.) при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м. от останалите участници;

 д) участниците (водещи и гости) в телевизионни излъчвания при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м. от останалите участници;

е) при директно обслужване на клиенти, изискващо разстояние по-малко от 1,5 метра е наложително потреблението на защитна маска за лице. По изключение се позволява обслужване на клиенти без защитна маска за лице, когато са обезпечени механични загради от стъкло или различен транспарантен материал, допускащ влажно разчистване и стерилизация.

Здравните инспектори пишат още, че в закрити пространства, както и на работното място би трябвало да се съблюдава наложителна отдалеченост от метър и половина, постоянна стерилизация и проветряване.

При опция и по преценка работодателите и органите по назначение могат да основават опция за работа в отдалечена форма.

В детските заведения и профилираните институции се организира засилен утринен филтър в за недопускане на хора с клинични признаци на Covid-19 както и за други остри заразни заболявания.

Ограничават се свижданията в лечебни заведения за болнична помощ и в приютите. Допускат се единствено свиждания при пациенти с престой над 5 дни - по преценка на лекуващия доктор за здравословното положение на пациента и риска от заразяване с Covid-19.

От РЗИ –София допълват, че ограниченията се отнасят и за лицата, предоставящи административни и други услуги на жители, които да употребяват средствата на осведомителните и информационните технологии и при опция да дават съответните услуги в електронна среда.

Заповедта предстои на обжалване в едномесечен период от публикуването ѝ на интернет страницата на Столична РЗИ пред Административен съд София-град по реда на Административнопроцесуален кодекс.

Административният акт обаче предстои на авансово осъществяване, като обжалването не стопира осъществяването на заповедта.
По обявата работи: Златко Желев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР