Столичният щаб за антивирусните мерки оповести актуална информация за мерките,

...
Столичният щаб за антивирусните мерки оповести актуална информация за мерките,
Коментари Харесай

Фандъкова: Грипната ваканция се удължава до 15 март

Столичният щаб за антивирусните ограничения оповести настояща информация за ограниченията, които ще се подхващат за сигурността на жителите поради новите случаи на инфектирани с ковид.

„ Да бъдем спокойни и виновни “, прикани столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„ Много значимо е да следваме напътствието на експертите. Поисках от всички сътрудници във всички браншове да продължат засилените ограничения за стерилизация. Детските градини да имат засилен филтър “, разясни Фандъкова.

Щабът е разискал готовността на Втора градска болница в София да стартира подготовката за трансформиране в границите на 72 часа за приемане на пациенти с ковид.

„ Към момента няма такава заповед. Дали има потребност от тази промяна, ще реши Националният щаб и министърът на опазването на здравето. Спазваме строга подчиненост, тъй като това е доста значимо за организацията и координацията “, посочи Фандъкова, само че не се чака решение за смяна в режима на детските градини.

Очаква се решението на Националния щаб за удължение на грипната почивка. По думите на столичния кмет евентуално ваканцията за учениците в София ще бъде удължена до неделя.

Културните институции са затворени със заповед на министъра на културата. Фандъкова е издала заповед за заговарянето на всички общински музеи, галерии, театри.

Кметът прикани оптимално да ограничим събирането и контактите. Целта на този стадий е да се ограничи разпространяването на вируса оптимално.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР