Сто хиляди лева и титлата „Мастършеф“ спечели Мария Жекова, най-талантливата

...
Сто хиляди лева и титлата „Мастършеф“ спечели Мария Жекова, най-талантливата
Коментари Харесай

Ето кой е победителят в Мастършеф

Сто хиляди лв. и купата „ Мастършеф “ завоюва Мария Жекова, най-талантливата участничка в кулинарното шоу. На оспорвания край тя готви като хала, въодушевена от българската природа и отвя съперниците си - водача Мартин и артиста Стилиян. Двамата също се показаха почтено, само че останаха надлежно втори и трети.

„ Аз съм горда българка, с менюто си ще мина през Черно море, през реките и низините, и ще ви кача в планината “, сподели Мария, преди да се хвърли на кулинарната сцена. Тя зашемети журито с предястие от рибни деликатеси, което изглеждаше като украшение и с пшенична сфера с есетра, раци и свински бут, палачинка от коприва и шафранов сос. Десертът ѝ, въодушевен от дивите череши в обичаните ѝ Родопи, докара до екстаз началник Петър Михалчев. „ Твоят десерт приказва, той има душа! Това е твоята душа, вкарана в три дребни диви черешки “, възкликна пред кулинарния шедьовър той.

Мария не скри нито вълнението, нито сълзите си след успеха. „ Пътувала съм доста по света, виждала съм красиви, богати места, само че постоянно, когато съм се прибирала у нас, съм разбирала, че не сме по-назад, не сме по-бедни културно и естествено. Ние обаче не имаме вяра нито в качествата си като българи, нито в качествата на страната ни. Моята вяра е, че ще стартираме да я пазим, обичаме и познаваме по-добре “, сподели тя на финала на „ Мастършеф “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР