СподелиНАТО очевидно е напът да изпрати войски в Украйна, съобщава

...
СподелиНАТО очевидно е напът да изпрати войски в Украйна, съобщава
Коментари Харесай

„Ню Йорк Таймс“: НАТО обмисля изпращането на войски в Украйна

Сподели
НАТО явно е напът да изпрати войски в Украйна, оповестява в. „ Ню Йорк Таймс “. Натовските елементи ще образоват украински бойци. Според американския вестник тази стъпка ще въвлече Съединени американски щати и Европа по-дълбоко в спора.

Изправено пред дефицит на войски, държавното управление в Киев изиска от Съединени американски щати и НАТО да изпрати инструктори, които да  „ оказват помощ за образованието на 150 000 новобранци “ в Украйна, с цел да могат да бъдат изпратени на фронта по-рано, оповестява американският вестник.

Ходът „ ще бъде следващото размиване на червени линии “ и може да въвлече Съединени американски щати и Европейски Съюз „ по-директно във войната “, отбелязва „ Ню Йорк Таймс “

Въпреки че Белият дом обществено се опълчи на изпращането на инструкторите, ръководителят на Съвета на началник-щабовете военачалник Чарлз К. Браун младши счита, че това е неизбежно.

Един от проблемите с разполагането на инструктори на НАТО в Украйна би била нуждата да се реалокират към този момент оскъдните средства за противовъздушна защита надалеч от бойното поле, с цел да бъдат предпазени от съветски въздушни и ракетни офанзиви, се твърди в публикацията.

Според вестника, Съединени американски щати са длъжни да защитят всички инструктори на НАТО в Украйна от нахлуване, което „ евентуално ще въвлече Америка във войната “.

Френският президент Еманюел Макрон за първи път повдигна въпроса за изпращане на войски на НАТО в Украйна през февруари като концепция, която не трябва да се изключва.
Оттогава Естония и Литва показаха поддръжка за изпращането на инструктори или помощни войски, които да освободят украински бойци от бойно дежурство.

Белият дом е „ убеден “, че няма да изпрати американски войски на място в Украйна – в това число инструктори, и помоли съдружниците от НАТО да не го вършат, сподели неизвестен чиновник на Белия дом пред „ Ню Йорк Таймс “.

Според известията Германия, Обединеното кралство и Франция сега работят по намирането на отбранителни компании в Украйна, които да оказват помощ за построяването и ремонта на оръжейни системи по-близо до зоната на бойните дейности.

Въпреки че Съединени американски щати не разрешиха на реализатори в региона на защитата да вървят в Украйна, „ на дребен брой, под управлението на Държавния департамент, към този момент е позволено да работят върху характерни оръжейни системи като системата за противовъздушна защита Patriot “, се отбелязва в публикацията.

Големи групи от новобранци от Украйна към този момент могат да бъдат изпратени в Германия и Полша за образование, написа още „ Ню Йорк Таймс “, като се базира на анонимни чиновници. Според отчета бойците ще бъдат изпратени в подготвителните центрове на американската войска в Графенвьор (Бавария). Там те ще бъдат обучавани на „ комбинирана война с оръжие “.

*Текстът е оповестен в „ Ню Йорк Таймс “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР