Експлозиите, чути в Харков около обяд, са станали в близко

...
Експлозиите, чути в Харков около обяд, са станали в близко
Коментари Харесай

Руска атака окървави зона за отдих в Харков, украинска пък нацели голяма рафинерия и военно летище

" Експлозиите, чути в Харков към обяд, са станали в близко предградие. Две съветски ракети удариха център за отдих, в който са почивали хора, убивайки петима души и ранявайки още шестнадесет ", написа той в канала си в " Телеграм ".

Кореспонденти на Ройтерс са видели разрушена зона за отдих, откакто съгласно избавителните екипи на мястото на случая е имало мощен гърмеж, последван от още един удар към 15-20 минути по-късно, съобщи Българска телеграфна агенция.

През последните седмици град Харков и едноименната област са подложени на непрекъснати съветски офанзиви с ракети и управляеми бомби на фона на почналата съветска атака в региона.

Украйна нееднократно е упреквала Русия, че употребява повторни удари, с цел да убие или рани чиновници на екипите за незабавна помощ, които се отзовават на мястото на първичния удар, отбелязва Ройтерс.

Безпилотни летателни апарати на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) и на военните са поразили петролна рафинерия и военно летище в южната част на съветския Краснодарски край, заяви източник от украинското разузнаване, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Това е втората офанзива на дронове на ССУ против военното летище " Кущчевская " и рафинерията " Славянск " през последните три седмици ", съобщи източникът, като посочи, че на летището са били ситуирани десетки самолети, в това число Су-34, Су-25, Су-27 и МиГ-29.

По-рано през днешния ден съветски висши представители обявиха, че Украйна е изстреляла 9 тактически ракети с огромен обхват " АТАКМС " (Army Tactical Missile Systems, ATACMS) по Крим и е атакувала съветски области с минимум 60 дрона, което е принудило петролна рафинерия в Южна Русия да спре работа.

Свалена е също тактическа ракета " Точка-У ", 4 управляеми авиационни бомби ХАММЕР (Hammer) френско произвеждане, 2 американски противорадиолокационни ракети ХАРМ (HARM), както и 9 реактивни снаряда ХАЙМАРС (HIMARS), създадени в Съединени американски щати, и украински снаряди " Олха ", означи съветското министерство на защитата, представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

По-рано бе обявено също, че петролната рафинерия " Славянск " в Краснодарски край в Южна Русия краткотрайно е спряла работа след масирана украинска офанзива с дронове през нощта. По данни на локалните управляващи шест украински дрона са паднали тази нощ на територията на преработвателния комбинат.

Ройтерс посочи, че рафинерия " Славянск " е с потенциал от 4 милиона тона нефт годишно, което прави по към 1 милион барела дневно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР