Министърът на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно посещение в

...
Министърът на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно посещение в
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката заминава на посещение в САЩ

Министърът на енергетиката Владимир Малинов отпътува на работно посещаване в Съединените американски щати през идната седмица, оповестяват от Министерството. В рамките на визитата акцент ще бъде подложен върху надграждането на съдействието сред двете страни за гарантиране на енергийната сигурност.

 

Във Вашингтон ще се организира първото съвещание на Управляващия комитет по Междуправителственото съглашение сред двете страни за съдействие по плана за създаване на нуклеарна мощ на площадката на АЕЦ " Козлодуй " и нуклеарната стратегия за цивилен цели на България.

 

По време на визитата Малинов ще се срещне с асистент държавния секретар по въпросите на енергийните запаси на Съединени американски щати Джефри Паят. Планирана е среща и с асистент секретаря по интернационалните въпроси в Департамента по енергетика на Съединени американски щати Андрю Лайт.

 

Енергийният министър Владимир Малинов ще беседва с представители на финансиращи институции като Американската корпорация за интернационално развиване (U.S. DFC), както и с федералната организация за експортно кредитиране на Съединени американски щати " Ексим банк " (EXIM Bank), с цел да разиска опциите за присъединяване в реализацията на планове в българския енергиен бранш.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР