Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че „белите“

...
Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че „белите“
Коментари Харесай

Зизу: Можем да спечелим Шампионската лига

Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан съобщи, че „ белите “ имат сили да завоюват Шампионската лига. Актуалният притежател на трофея в най-престижната клубна конкуренция на Стария континент, както настоящ испански първенец се показва много нерешително от началото на акцията. „ Кралете “ вървят четвърти в класирането на Ла Лига, а преди няколко дни отпаднаха на четвъртфиналите за Купата на Краля от Леганес.

Адско напрежение тегне върху обезверения Зизу

На 27 януари за Реал следва посещение на Валенсия на стадион „ Местая “ в дуел от 21-ия кръг на шампионата. През февруари са борбите с ПСЖ от осминафиналите в шампионата на богатите.

„ Ако моите послания не допираха никого, щях да си потегли от Мадрид още на следващия ден. Във футбола е по този начин – има положителни и неприятни моменти. Това, което би трябвало да направя, е да трансформира обстановката. Чувствам, че имам сили за това “, сподели Зизу.

„ Опитвам се да подобавам с възторг и да се усъвършенствам като треньор. Никой няма да ми отнеме желанието да работя. Вината не е на играчите. Има доста неща, не са единствено резултатите “.

Зидан: Провалих се, само че аз ще повеждам Реал против ПСЖ

„ Проблемът ни за Купата бе, че не спечелихме мача с Леганес, при все, че бяхме взели първата среща. Може би не сме били пределно стимулирани. Аз съм единственият, който гледа положително на нещата. Не желая да ме защитавате. Това, което би трябвало да се прави, е да се повтаря, когато играем добре “.

„ Убеден съм, че ще променим обстановката. Играчите също са убедени…вече седмици наред споделям това. Можем да спечелим Шампионската лига и ще поставим всички старания “, продължи треньорът, който завоюва влиятелното отличие в двете предишни издания на конкуренцията.

„ Усещам поддръжка от страна на клуба и президента “.

Запитан дали има чувството, че посланията му не стигат до играчите, Зидан показа: „ Нямам такова възприятие. Ако имах, щях да си потегли от Мадрид. Футболистите изживяват сложни и щастливи моменти, и би трябвало да се изправят. Има неприятни мигове в живота, само че имам сили да трансформира това “.

Що се каса до това има ли начертан проект за края на сезона, Зидан изясни: „ Не, нямам, тъй като пребивавам ден за ден. Може да имам контракт за 10 години, само че да не послужи за нищо. Така че, ще забележим какво ще се случи “.

През февруари за Кралския клуб предстоят два доста значими мача от осминафиналите за Шампионската лига против ПСЖ.

„ Не сме захласнати от тези идни дуели. Остават ни 18 кръг в Ла Лига, по средата на сезона сме. Не бива да гледаме всичко на карта. Ще имаме и положителни дни. Винаги споделям – имам шанс, че съм тук “, разяснява френският експерт.

„ Не съм благополучен, когато ме подлагат на критика, само че би трябвало да одобряваме и по-неприятните неща, когато дойдат. Аз знам, че никой няма да ми попречи да правя работата си и че това ще се промени. Размишлявам върху това, какво може да се направи, с цел да променим хода на събитията. Концентриран съм в тази тенденция “, продължи Зидан.

„ Не мога да дам увещание, че ще бъдем на финала в Киев на Шампионската лига, само че виждам в играчите ми предпочитание. Когато завърши мач като този с Леганес, не е елементарно. После обаче следват тренировките и там към този момент стартирам да виждам нещата по-позитивни “, добави изказването си Зидан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР