Стабилизирането на европейския газов пазар ще отнеме близо 2 години.

...
Стабилизирането на европейския газов пазар ще отнеме близо 2 години.
Коментари Харесай

Ето кога ще се стабилизира европейския пазар на горива

Стабилизирането на европейския газов пазар ще отнеме близо 2 години. По-рано полският нефтен и газов тръст PGNiG разгласи, че е получил съобщение от „ Газпром “ за цялостното прекъсване на доставките на газ от 27 април. Това се дължи на отхвърли на полската страна да заплати съветския газ в рубли. „ Този ​​пазар ще се стабилизира, когато европейските консуматори ще могат да доставят в Европа отвън Русия такива размери газ, които сега се доставят от Русия “, сподели Пьотр Наимски, комисар на полското държавно управление за стратегическа енергийна инфраструктура на конференция във Варшава.

„ Става въпрос за цялостно потребление на газовите пристанища в Западна Европа, довеждане докрай на построяването на избрани детайли от газопроводи, с цел да може всичко това да доближи до получателите, а това ще отнеме известно време, евентуално към две години “, добави той.

Представителят на полското държавно управление допусна, че през този интервал могат да се чакат разтърсвания на газовия пазар. „ В момента не можем да определим какъв брой мощни ще бъдат тези разстройства и ще би трябвало да реагираме според от събитията “, сподели той.

На 23 март съветският президент Владимир Путин разгласи прехвърлянето на заплащането за доставките на природен газ за страните от Европейски Съюз и други страни, които са въвели ограничаващи ограничения против Руската федерация, в рубли, с цел да спрат да употребяват долари и евро в изчисленията. Тогава президентът подписа подобаващ декрет и разгласи, че Русия ще обмисли несъблюдение на отговорностите по газовите контракти от страна на вражески настроени страни, в случай че те не заплащат в рубли от 1 април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР