Срещали ли сте Е965 и знаете ли какво се крие

...
Срещали ли сте Е965 и знаете ли какво се крие
Коментари Харесай

Малтитол - същност и какво трябва да знаем

Срещали ли сте Е965 и знаете ли какво се крие зад това означение? Става въпрос за сурогат на захарта - последната е един от най-вредните артикули, отговорни за редица болести. Какво приемане от малтитола, има ли и вреди от него?

Какво е малтитолът по своята същина?

Малтитолът, именуван също малтит, съставлява натурална хранителна добавка. Тя се добива от полуфабриката малтитолов сироп посредством нагряването и карамелизирането му. Самият малтитолов сироп съдържа 80% малтит.

Останалите субстанции са главно сорбити. Сиропът е резултат на елементарни химически реакции - хидролизата на нишестето и насищането му с водород.

На усет продуктът е по-слабо сладостен от захарта. Все отново той е калоричен подсладител, само че калориите въпреки всичко са два пъти по-малко, в сравнение с в бялата захар.

 Малтитол - същина и какво би трябвало да знаем

Той е доста добре разтворим артикул във водата, само че не толкоз в алкохол. При термична обработка има незначителни промени във усета му.

Може да се откри в бял цвят или в леко жълтеникав. Всички страни са го разрешили за приложимост.

Употребата на малтитола при захарен диабет заслужава изключително внимание. Може да се употребява при всеки вид, защото покрива нормите, следени при болестта. Гликемичният му показател е два пъти по-нисък от този на захарта и се усвоява постепенно в кръвта, което е значимо за диабетиците. Хората с затлъстяване също могат да го употребяват.

Не е подобаващ артикул за заболели от хиперинсулинемия.

Веществото не се възприема от тялото като бърз въглехидрат и по тази причина черният дроб не натрупа мазнини, когато го разгражда.

Може да се употребява с триумф от тези, които са подвластни от захарта и желаят да се избавят от това.

Какви са изгодите и вредите от малтитола?

 Малтитол - същина и какво би трябвало да знаем

От изгодите най-значителни, които би трябвало да се отбележат, са, че подсладителят малитол не въздейства на равнищата на глюкоза в кръвта. Освен това е позволен за хора със затлъстяване, които би трябвало да заобикалят захарта. Той не поврежда и емайла на зъбите. Няма отрицателни резултати.

Допустимата дневна доза малтитол е 90 грама. Ако се надвиши, може да се стигне до обособяване на газове, отичане на корема и разстройство.

Прекомерното потребление може да повлияе отрицателно на метаболизма на въглехидратите. При диабетици дневната доза би трябвало да се дефинира от доктор.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР