Сред многото виждания за ролята на кристалите и по-конкретно на

...
Сред многото виждания за ролята на кристалите и по-конкретно на
Коментари Харесай

Лечебни свойства на кварцовата вода

Сред многото визии за ролята на кристалите и по-конкретно на кварца, е това, че водата, обогатена с кварц е лековита. Откъде идва тази визия и дали е вярна?

Смята се, че обогатената с кварц вода е пречистена посредством този минерал. Това на процедура значи, че тя трансформира структурата си, която става близка до структурата на водата от планинските извори. За нея всички знаем, че е лековита.

Какво знаем за кристала кварц, посредством който се трансформира структурата на водата? Той е силициев оксид. Най-прост представител и най-често срещан е пясъкът. В чист тип кварцът е прозрачен или бял на цвят заради вътрешни пукнатини и кристални недостатъци. Елементите и примесите от други минерали, основно стоманени оксиди, му придават разнообразна форма и цвят.

Кварцът е водонеразтворим и не образува химически връзки с водата. Защо обаче се счита, че прочиства водата?

Има редица синтетични адсорбенти като силикагел. Те също са формирани от кварц. Тези субстанции обаче се употребяват за премахване на примеси от водата. Следователно се допуска, че същите свойства има и естественият кварц и надлежно кварцовата вода, обогатена с него.

Смята се също, че кварцовата вода оказва помощ за контролиране на всички биохимични процеси в клетките и улеснява превоза на питателните субстанции в тях. В същото време предизвиква елиминирането на токсичните субстанции от тялото.

 свойства на кварцовата вода

Водата, обогатена с кварц, усъвършенства съдовата циркулация, покачва еластичността на съдовите стени и по подобен метод ги укрепва.

Тя има удобен резултат върху нервната система, отстранява раздразнението, болката, напрежението и потушава хроничната отмалялост.

Кварцовата вода може да задейства регенерацията и да помогне за поддържане на еластичността на мускулите, да усъвършенства работата на ставите и хрущяла. Компреси с тази вода оказват помощ при порязване, наблягане, изгаряне.

С този забавен артикул, получен с помощта на минералното царство, може да се работи ефикасно и за козметични цели. Тя оказва помощ за намаляване, за регенериране на кожата, изглажда бръчките и изравнява тена. С нея сполучливо се почиства кожата, успокоява се раздразнението от акне, отстраняват се черните точки, придава се прохлада и разтегливост и се усъвършенства тонуса на кожата.

Лесното подготвяне на тази вода с помощна на кварцови камъни и множеството изгоди от нея я вършат толкоз известна през днешния ден.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР