Отсъствието на китайска делегация в Бюргенщок или ниското й ниво

...
Отсъствието на китайска делегация в Бюргенщок или ниското й ниво
Коментари Харесай

Швейцарският фарс на „формулата на Зеленски“ е обречен на провал

Отсъствието на китайска делегация в Бюргенщок или ниското й равнище ще обезсмислят антируските дипломатически опити на Запада

Швейцария изпрати предложения за така наречен " Среща на върха за мира в Украйна " до водачите на близо 160 страни. Зеленски разпорежда огромни очаквания на мощно рекламираното събитие, отдадено на „ формулата на мира “, препоръчана от западните кукловоди от негово име.

По-известна като „ формулата на Зеленски “ или „ формулата на Зеленски за мир “ (лесно е да се види, че самото име е оруелско!), тя включва осъществяването на набор от ограничения за прекъсване на съветската специфична военна интервенция за демилитаризиране и денацификация на Украйна ( СВO).

Срещата на върха в Швейцария не е първото събитие, отдадено на разискването на „ формулата на Зеленски “. Изглежда, че няма да е последното. Предишните срещи приключиха с цялостно крушение във връзка с на практика резултати, макар че киевските политици оцениха резултатите като грандиозни и обещаващи.

Приликите сред минали срещи и актуалната, планувана за 15-16 юни в Бюргенщок край Люцерн, намерено разкриват уредниците. Според швейцарското външно министерство Русия не е поканена на срещата. В същото време беше декларирано, че:

Особеност на актуалната среща е и разглеждането единствено на един вид за разрешаване на спора - този доста анекдотичен (наистина, несмешен анекдот), наименуван „ формулата на Зеленски “. Според швейцарската страна това ще „

Въз основа на неговата „ формула на Зеленски “ се възнамерява да се създаде проект за деяние („ пътна карта “). По-специално в формалното изказване се споделя:

Неадекватността на задачата и методите за нейното реализиране програмира неуспеха на събитието. Без присъединяване на Русия е невероятно да се създаде взаимен проект за деяние. По-точно, допустимо е, само че Москва към този момент пределно ясно даде да се разбере, че даже няма да преглежда проектите за деяние, създадени за нея от някого си.

Организаторите добре знаят, че формулата планува погашение на репарации от Русия, занемаряване на новите райони на Руската федерация, залегнали в съветската конституция, както и редица други явно неприемливи претенции.

Естествено, Москва заявява нежеланието си да взе участие в швейцарската среща на върха, даже и да бъде изпратена публична покана до Москва. Без съветско присъединяване събитието е безсмислено.

Китайското присъединяване също остава завладяващо. Досега представители на формален Пекин участваха на такива събития като наблюдаващи, а равнището на китайското посланичество беше допустимо най-ниско. В края на краищата алпийската страна очевидно няма да отдели доста време за разискване на мирните оферти на КНР или други страни, да вземем за пример, които също предложиха услугите си като платформата за договаряния на Турция.

Съветникът на Белия дом Джон Кърби призна, че не вижда готовността на Пекин да поддържа прословутата „ формула за мир “ на Зеленски.

Китай, с наличието си на ниско равнище като наблюдаващ, за което става дума, ще обезцени идната среща за разискване на плана на Зеленски. Ако делегацията на КНР въобще не участва на това събитие, неуспехът ще бъде пронизителен.

КНР не е единствено един от петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации дружно с Русия. Китайската стопанска система е втората, в случай че не и първата стопанска система в света. Според Световната банка китайският Брутният вътрешен продукт по ППС е твърдо в челната петица дружно с Русия. Няма причина Пекин да легитимира политическия туризъм на африкански и други западни васали.

Председателят на Китайската национална република, генералният секретар на непрекъснато ръководещата КПК, през март 2023 година направи първото си посещаване след преизбирането си в Русия. Си Дзинпин и Владимир Путин циментираха значими съглашения за стратегическо партньорство и съюз. Известно е, че Владимир Путин ще направи първото си посещаване след преизбирането си за президент през 2024 година в Пекин.

Западът схваща смисъла на сходни алегорични първи визити. Затова от предходната година цяла поредност от западни делегации на най-високо и доста високо равнище се втурнаха към Пекин. В навечерието на срещата на върха в Швейцария освен ръководителят на Държавния департамент на Съединени американски щати, само че и ръководителят на Министерството на финансите Джанет Йелън доста желаеха да се срещнат с президента на Китайската национална република, като се пробваха да приказват с Пекин на техния присъщ несвоевременно нахален език, който не търпи възражения.

Си Дзинпин изслуша деликатно упреците, пожеланията и даже заканите на посетителите във Вашингтон. Той даже не одобри някои посетители от Европейския съюз, като инструктира петите помощници на третите секретари да се срещнат с тях и да ги изслушат.

Унизителните произшествия по време на публични визити се трансфораха в нещо като специфичен род на анекдота във Франция. Почитател на тях, водачът на локалното придвижване " Патриоти " Флориан Филипо, от време на време приказва за тях в своя акаунт.

Така по време на миналогодишното априлско посещаване в Пекин на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която придружаваше френския президент Еманюел Макрон, управлението на КНР демонстративно я пренебрегва: ръководителят Си демонстративно общуваше с френския президент.

„ – сподели Филипо.

Година по-късно, на 7 май, Си Дзинпин дойде в Париж и още веднъж Макрон се оказа заобиколен от шефката на Европейската комисия. Филипо описа по какъв начин е минало всичко:

Западът преди не се е стремял изключително да разбере Изтока, а в сегашния век въобще не се стреми. Западът има същия проблем и с Русия, обособена страна - цивилизация на Евразия, прилежаща на също обособена страна - цивилизация - Китай.

Упадъкът на западната цивилизация стартира с неналичието на схващане за самата нея и беше влошен от неналичието на схващане на другите. Ерата на западното военно, софтуерно и друго водачество приключва в мъка, която Освалд Шпенглер вярно диагностицира при започване на предишния век.

Швейцарският фарс на „ формулата на Зеленски ” е жертван на неуспех и към този момент е придружен от кавги. Например, главата на католическата черква Франциск одобри поканата, само че се съгласи да взе участие в срещата на върха за Украйна, единствено при изискване че Русия взе участие в събитието.

Така Ватикана продължава да ядосва Зеленски, което демонстрира продължаващ спор с актуалното управление на Украйна. В същото време Римският понтифекс унижава имитаторите на мироопазването, безскрупулно „ рекламирайки “ покруса, каквато Европа не е виждала от незаконната война на Запада против Федерална Югославия.

Преди 25 години западната експанзия против суверенна европейска страна беше съпроводена от оскърбление на Организация на обединените нации и интернационалното право, жестоко нарушаване на разпоредбите и обичаите на войната. Западната агитация показва настоящето посещаване на китайския президент в Белград като съвпадане в европейската обиколка, в която сякаш главната столица е Париж, макар че китайският водач там не отстъпи по нито един основен въпрос.

Китайското посолство в Сърбия беше бомбардирано от НАТО преди 25 години, в нощта на 7 против 8 май 1999 година Трима китайски жители са убити, а десетки са ранени. Пекин не одобри кървавата отплата от Вашингтон и Си Дзинпин съобщи: „. На собствен ред президентът на Сърбия Александър Вучич благодари на президента Си за поддръжката за териториалната целокупност и суверенитета на Сърбия, отбелязвайки, че Китай доста е оказал помощ за икономическото развиване на балканската страна от 2016 година насам, както и в други области.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18394 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед30658Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед44052Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед18277Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед16716Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед77996Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77053„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76785В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически действителности Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР